Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

Obisk ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v Domu upokojencev Sevnica

7.9.2020 je Dom upokojencev Sevnica obiskal minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Janez Cigler Kralj. Na terasi doma sta ga, poleg župana občine Sevnica, Srečka Ocvirka, poslanca v Državnem zboru, Tomaža Lica, predsednice sveta zavoda DUO Impoljca, Stanke Žičkar in predstavnikov Občine Sevnica, sprejeli direktorica DUO Impoljca, Darja Cizelj in vodja DU Sevnica, mag. Nina Mažgon. Po kratki predstavitvi dela in vsebin, ki jih v domu izvajamo, sta ga popeljali na ogled stavbe, stare že več kot 40 let.

Stanovalci in zaposleni so ministra prijazno sprejeli in z njim prisrčno poklepetali, strokovni tim pa ga je seznanil s prostorsko in kadrovsko stisko ter delom v takšnih pogojih. 

Po končanem ogledu so se vsi vabljeni na terasi doma zadržali še na krajšem posvetu, na katerem so ministra seznanili s postopki, ki so v teku za izgradnjo novega doma. Skupaj so pretehtali tudi možnosti financiranja izgradnje. Vsi prisotni so se odpeljali tudi na območje Hrasti, ki je predvideno za postavitev novega doma. Minister je idejo in lokacijo gradnje podprl ter bil navdušen nad tako tvornim sodelovanjem vseh deležnikov.

Minister je, skupaj z vodstvom doma, predstavniki občine in ostalimi vabljenimi, obisk v Sevnici zaključil na posvetu v Kulturni dvorani Sevnica.

Preživeli smo resnično lepo in tvorno popoldne, ki ga vsi v DU Sevnica ne bomo kmalu in zlahka pozabili.

 

 

mag. Nina Mažgon

vodja enote DU Sevnica

Povezave

Mojaobcina

Oglejte si tudi