Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
5°C
PON.
26°C
7°C
Oceni objavo

TEKMOVANJE V STRELJANJU Z ZRAČNO PUŠKO

ZB za vrednote NOB Trebnje je v sodelovanju z Občinsko organizacijo Mokronog- Trebelno in Mirna 29.11.2017 ža drugič organiziralo  strelsko tekmovanje z zračno puško na strelišču v TVD Partizan Mirna. V zasledovanju ciljev organizacije pri svojem delovanju skrbimo tudi za aktivnosti mladih. Skušamo jih seznanjati z vojaškimi vrlinami, med katere spada tudi strelstvo, ki je postalo olimpijska disciplina in v kateri slovenski tekmovalci dosegajo zavidljive uspehe. S strelstvom želimo seznaniti čim širši krog mladih in tako je tekmovanje med ekipami posameznih šol Mirnske in Temelniške doline ena izmed oblik seznanjanja s strelstvom in tudi medsebojno druženje tekmovalcev in simpatizerjev vrednot NOB.   Našemu vabilu se je letos odzvalo sedem ekip (ena več kot lani) in sicer iz  Osnovne šole Mokronog, Osnovne šole Mirna in  letos tudi iz Osnovne šole Trebnje.  

Streljanje se je izvedlo po pravilih strelske zveze Slovenije. Tekmovanje je bilo ekipno in posamezno, ne glede na starost in spol. Ekipo so sestavljali štirje tekmovalci, v skupni rezultat pa so se šteli najboljši trije dosežki. Streljalo se je z razdalje 10 m, tekmovalci pa so imeli na voljo 20 minut, neomejeno število poskusnih strelov in 10 strelov za rezultat (po 5 strelov v vsako tarčo). Streljlo se je s serijsko zračno puško na tarče R-8.

Tretje mesto ekipno je dosegla ekipa Trebnje 2, drugo mesto ekipa Mirna 1, prvo mesto pa ekipa Trebnje 1. Prva ekipa je dosegla skupno 230 krogov. Vsem ekipam so bili podeljeni pokali in skromna praktična darila. Pri posameznikih je tretje mesto zasedel Nejc Kastelic, OŠ Mirna s 75 krogi, drugi je bil Domen Stražišar, OŠ Trebnje z 78 krogi, prvi pa Marko Trlep OŠ Trebnje s 83 krogi. Najboljšim posameznikom so bile podeljene medalje in knjižice "V spomin in opomin", ki jo je izdalo Združenje borcev za vrednote NOB Trebnje. Knjižica je bila podeljena tudi edini deklici na tekmovanju

Ob otvoritvi in podelitvi nagrad smo obudili spomin na bivši praznik "Dan republike" in sprejem učencev osnovnih šol v pionirsko organizacijo. Na vprašanje, ali kdo ve, kaj se je zgodilo 29.11.1943 ni znal odgovoriti nihče,  tekmovalci pa so bili učenci osmih in devetih razredov osnovnih šol. Oboroženi s sodobno tehnilogijo pa je tekmovalcem hitro na pomoč priskočil striček Googl.

 

Boštjan SLADIČ   

Oglejte si tudi