Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
14°C
4°C
Oceni objavo

Sprejeli proračun in letne programe

ŠENTRUPERT, 4. februar 2016 – Na včerajšnji seji je Občinski svet Občine Šentrupert potrdil proračun za letošnje leto ter sprejel letne programe, na podlagi katerih bodo na javnih pozivih razdelili nekaj več kot 24 tisoč evrov.

 

Proračun za leto 2016 je na prihodkovni strani visok 3,88 milijona evrov, na odhodkovni pa 3,95 milijona evrov. Občina del denarja vsako leto razdeli na javnih razpisih. Podlaga za razdelitev so med drugim včeraj sprejeti letni programi za področje kulture, športa in socialnega varstva. Občina bo za te programe razpisala 24.340 evrov, od tega na področju kulture 3.500 evrov za javne kulturne programe – redna dejavnost društev, 7.500 za javne kulturne prireditve in tisoč evrov za založništvo, na področju športa 2.500 evrov za programe športne rekreacije, 1.500 za programe športa otrok, mladine in študentov, 300 za šport invalidov in tisoč za delovanje športnih društev in izobraževanje. Za socialno varstvo lani ni bilo razpisanega denarja, letos pa bodo 3.000 evrov razdelili za programe humanitarnih dejavnosti, 4.040 evrov za preventivne programe.

 

"Seveda je to zelo pomembno z vidika pestrosti ljubiteljskega, društvenega življenja v občini. Za programe kulutre, športa in socialnega varsta namenjamo več sredstev kot v preteklem letu – vsega skupaj nekaj več kot 24 tisoč evrov. Rada bi pa ob tem povedala, da bo v letošnjem letu ponovno nov razpis na področju kmetijstva in spodbujanja podeželja in to v bistveno višjem znesku, kot je bilo v preteklih letih. Poleg tega pa v letošnjem letu namenjamo določena sredstva tudi subvencioniranju nabave malih čistilnih naprav," pojasnjuje direktorica občinske uprave Občine Šentrupert Mateja Jazbec

 

Na podlagi javnih razpisov bo tako na različnih področjih občina letos razdelila več kot 75 tisoč evrov oziroma trikrat več kot lani.

Ostali sklepi: Tudi v Šentrupertu je občinski svet (potem ko je v torek to naredil mirnski) potrdil predlog Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za prestavitev regionalne ceste Trebnje–Mokronog (Obvoznica Mirna) v občinah Mirna in Šentrupert, sprejel je elaborat o oblikovanju cene izvajanja storitev obvezne javne službe odvajanja in čiščenja komunalne odpadne vode na območju ZPK zapor Dob seznanil se je z delom nadzornega odbora in sprejel dokument identifikacije investicijskega projekta za rekonstrukcijo ceste skozi vas Škrljevo.

 

Oglejte si tudi