Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
20°C
6°C
Oceni objavo

Umetnije med kozolci so (do) končane!

1. likovni tabor uveljavljenih akademskih slikarjev Umetnije med kozolci smo včeraj sklenili z odprtjem razstave njihovih del v predavalnici Kovačija in pevskim nastopom najmlajših pevk in pevcev  OŠ dr. Pavla Lunačka. Zbrane je pozdravil tudi župan Občine Šentrupert Rupert Gole.

 

V  Deželi kozolcev bodo v prihodnjih dneh razstavljene slike, ki so jih Janez Kovačič, Veljko Toman, Igor Banfi, Rado Jerič in Franc Golob podarili našemu muzeju. V prvem muzeju s kozolci na prostem na svetu je ustvarjalo pet slikarjev, predstavnikov zelo različnih slogov, a enotnih v prizadevanjih, da bi delili talent in znanje z mladimi, ob prijetnem druženju izmenjali mnenja z drugimi umetniki ter, da bi tudi ostali umetniški svet seznanili o idiličnem okolju Dežele kozolcev za ustvarjanje.

Likovni tabor Umetnije med kozolci je le začetek raznolikega dogajanja v Deželi kozolcev to pomlad. 24. aprila bomo (ob pomoči izkušenih organizatorjev iz ekipe Urbani tekači) gostili Tekaški dan. 3. junija prihaja v Deželo kozolcev vokalna zasedba Perpetuum Jazzile, 18. junija pa gostimo 2. festival okusov in zabave IZBOR.

O vsem vas bomo pravočasno obvestili. Hvala za vašo pozornost in seveda – vabljeni na obisk!

Oglejte si tudi