Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
8°C
NED.
20°C
11°C
Oceni objavo

Zmagovalci Pustovanja 2016

V soboto, 6. februarja, je v Šempetru pri Gorici potekalo tradicionalno pustovanje, ki je k nam privabilo veliko množico ljudi. Prvi del je bil, kot navadno namenjen otrokom, v drugem delu pa so se predstavile skupinske pustne maske in vozovi, ki jih je komisija ocenila in nagradila. Predstavilo se je devet skupin in trije vozovi, ki jih je na osrednje prizorišče na šempetrski trg popeljal vogrinski pihalni orkester. Dolg in zanimiv sprevod so kot navadno zaključili kurenti z ruso in pokačem z bičem.

Med skupinami je prvo nagrado prejelo Športno društvo Morsko, ki se je predstavilo z masko Eko bržota (vrzuota) izpod dimnika. Drugo je bilo Društvo GAS Vrtejba, ki se je predstavilo pod sloganom: Vrtejbnc sem. Ne jamram, iščem rešitve. Tretja pa je bila Folklorna skupina Kal nad Kanalom z masko Bukova drva.

Med vozovi je slavila Bio kmetija Kulturno umetniškega društva Šempeter. Drugi je bil voz Hippie, ki ga je pripravilo Kulturno društvo Skala Gabrije iz Italije, tretji pa so bili Kremenčkovi v izvedbi Pustnega odbora Trnovo.

 
Poleg nagrajenih so se predstavila še dekleta iz OŠ Ivana Roba, Tminska pustna muzika, goriški pihalni orkester, šeme iz Števerjana in Aerokluba Gorica ter iz VDC Nova Gorica. Utrip pustnega rajanja je za nas ujel Simon Zavadlav iz Foto ateljeja Pavšič Zavadlav in si ga lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

Pustno rajanje se bo na trgu nadaljuje tudi v torek dopoldan, ko bosta zavod KŠTM Šempeter-Vrtojba in Osnovna šola Ivana Roba pripravila pustovanje za otroke. V primeru slabega vremena bo pustno rajanje v šolski telovadnici.

Povezave

Fotogalerija

Oglejte si tudi