Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
8°C
JUTRI
24°C
13°C
Oceni objavo

S 25. aprilom sproščanje nekaterih omejitev pri izvajanju športnih aktivnosti v naši občini

V soboto, 25. aprila 2020, se v Občini Šempeter-Vrtojba sproščajo nekatere omejitve pri izvajanju športnih aktivnosti na javnih površinah. Nedavno sprejeti Odlok o spremembah in dopolnitvi Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji namreč med izjeme uvršča tudi športno-rekreativne storitve na prostem, v športnih objektih na prostem in na površinah za šport v naravi ob ohranjanju varne razdalje do drugih. 

 

Skladno z novim odlokom Vlade Republike Slovenije, se od ponedeljka, 20. aprila 2020, dalje na prostem oziroma odprtih javnih krajih v občini prebivališča dovoljujejo nekatere športno-rekreacijske dejavnosti individualnega značaja, med katere sodijo tudi tek, balinanje in kolesarstvo, seveda ob upoštevanju ohranjanja varne razdalje do drugih oseb. Na podlagi tega je Civilna zaščita Občine Šempeter-Vrtojba odredila, da se od 25. aprila za uporabo odprejo obe balinišči v Občini Šempeter-Vrtojba, steza za tek in pump track za gorsko kolesarjenje v Športnem parku Šempeter pri čemer je potrebno dosledno upoštevati vsa navodila in priporočila Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-19, ki so objavljena na njihovih spletnih straneh. Na vseh omenjenih območjih bodo na vidnem mestu objavljena navodila, ki jih je pripravila Civilna zaščita Občine Šempeter-Vrtojba. Ta navodila, ki veljajo do preklica, morajo uporabniki dosledno upoštevati. Ob tem naj opozorimo, da je z veljavnim odlokom Vlade RS o prepovedi prehajanja med občinami, uporaba teh športnih površin namenjena samo občanom s stalnim ali začasnim prebivališčem v Šempetru pri Gorici in Vrtojbi. 

 

Sproščanje omejitev je namenjeno izključno splošni javnosti za namen rekreativne športne dejavnosti prebivalstva in ne za organizirane vadbe športnikov tekmovalcev. V prihodnjih dneh bo Direktorat za šport ministrstva za izobraževanje, znanost in šport v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez pripravil celovit predlog posebnih prilagoditev za izvajanje organizirane vadbe za posamezne športne panoge, o katerem bo nato odločala Vlada Republike Slovenije.

 

Ostale športne površine, fitnes in druge telovadne naprave na prostem ter otroška igrišča, v naši občini zaenkrat ostajajo zaprta, prav tako je prepovedano izvajanje individualnih adrenalinskih športov. Športne površine in objekte na prostem bomo namreč odpirali postopoma, saj je naša prva skrb zdravje in zaščita občanov. 

 

Pri tem velja poudariti, da sproščanje ukrepov ne prinaša sprememb za večje, organizirane skupine. Še vedno velja omejitev na individualne aktivnosti, razen v primeru ožje družine in članov skupnega gospodinjstva, v vsakem primeru pa znotraj občine bivanja.

Oglejte si tudi