Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Primorski tehnološki park postal partner Iniciative Start:up Slovenija

S forumom 100% Start:up v Ljubljani in Start:up Roadshow-i po večjih slovenskih središčih vstopamo v šesti krog nacionalnega tekmovanja za Start:up Leta
28. februarja 2013 je Primorski tehnološki park sklenil partnerstvo s Tehološkim parkom Ljubljana, Tovarno podjemov in Razvojnim centrom za informacijske in komunikacijske tehnologije Kranj ter tako postal četrti nosilni steber Iniciative Start:up Slovenija. Kot strateški partner iniciative bo zagotavljal infrastrukturo in organizacijsko podporo pri skupni organizaciji dogodkov in programov za start-up podjetja in talente za celotno Primorsko. Danes je v okviru programa Start:up Leta potekal Start:up Roadshow Nova Gorica, ki je v tehnološki park privabil številne podjetnike in talente.

 

Iniciativa Start:up Slovenija


'Iniciativa Start:up Slovenija je odgovor na vse večji zaostanek, ki nam grozi v evoluciji slovenskega start-up ekosistema. V okviru iniciative se najpomembnejši deležniki povezujemo in zavezujemo, da bomo še naprej z vsem svojim znanjem, voljo, vizijo in družbeno odgovornostjo aktivno soustvarjali podjetnikom prijazno slovensko okolje.’ je poudaril mag. Iztok Lesjak, direktor Tehnološkega parka Ljubljana.

 

Osrednji dokument iniciative je Start:up Manifesto, ki govori o ključnih izzivih in rešitvah izgradnje svetovno konkurenčnega slovenskega start-up ekosistema. V njem so začrtani programi, ki bodo omogočali in spodbujali razvoj inovativnega podjetništva s ciljem, da Slovenija postane odličen kraj za start-up podjetništvo in razcvet inovativnih, kreativnih in podjetnih talentov. ’Z vstopom Primorskega tehnološkega parka v strateško partnerstvo iniciative bodo talenti in start-up podjetja naše regije pridobila veliko več možnosti za uspešen zagon, rast in preboj na globalni trg’ je povedala Tanja Kožuh, v.d. direktorice Primorskega tehnološkega parka.

 

Med programi, ki promovirajo ideje inovativnega okolja partnerji izpostavljajo Start:up leta – nacionalno tekmovanje najboljših startup podjetij, mednarodno podjetniško konferenco PODIM, ter Go:Global, ki nastaja pod vodstvom Tehnološkega parka Ljubljana.

 

Teče šesti krog nacionalnega tekmovanja Start:up leta – tudi letos do 25 točk na razpisu P2

Strateški partnerji iniciative so v začetku februarja zagnali že šesti krog nacionalnega tekmovanja start-up podjetij - Start:up leta 2013. ’S tekmovanjem želimo prepoznati, strokovno podpreti in javno promovirati najboljše slovenske podjetniške ekipe, poslovne načrte in start-up podjetja.’ je pojasnil mag. Matej Rus, strokovni vodja iniciative in tekmovanja Start:up Leta. Na tekmovanje se je s poslovnim načrtom treba prijaviti do 15. marca, zmagovalec pa bo razglašen 15. maja na konferenci PODIM v Mariboru. Zmagovalec tekmovanja bo prejel 10.000 EUR denarne nagrade, ter vstopnico za izbran program CEED.

 

Že tradicionalno je Start:up leta povezan s spodbudami Slovenskega podjetniškega sklada za start-up podjetja, ki bo letos ponovno omogočil, da si bodo lahko udeleženci tekmovanja z dobro uvrstitvijo pridobili do 25 točk od skupno 100 možnih v okviru razpisa P2. Tekmovanje Start:up leta se izvaja v partnerstvu z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Slovenskim podjetniškim skladom.

 


Start:up Roadshow Nova Gorica

Start:up Roadshow-i se odvijajo v večjih slovenskih središčih in so del tekmovanja Start:up Slovenija. Namenjeni so motiviranju talentov za podjetniško akcijo. Izkušnje o izgradnji vitkega podjetja in internacionalizaciji so delili Rok Uršič, Instrumentation tehcnologies, Marko Peljhan, C-astral, Goran Miškulin, Spintec, Tomaž Jug, BeezWay in Matija Klinkon, Thalea tehnologije. Strateški partnerji iniciative pa so Tovarna podjemov, Tehnološki park Ljubljana, Razvojni center za informacijske in komunikacijske tehnologije ter Primorski tehnološki park.

Oglejte si tudi