Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Sprejet sklep o pričetku priprave sprememb in dopolnitev občinskega podrobnega prostorskega načrta Mlake (Ledine) v Šempetru pri Gorici – 1. faza

Na podlagi 57. in 61.a člena Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07, 70/08 – ZVO-1B, 108/09, 80/10 – ZUPUDPP, 106/10 – ZUPUDPP – popr., 43/11 – ZKZ-C, 57/12 in 109/2012) ter 30. člena Statuta Občine Šempeter-Vrtojba (Ur. l. RS, št. 88/2004, 74/2005, 132/2006, 94/2009 in 64/2012) je župan Občine Šempeter-Vrtojba, mag. Milan Turk, sprejel sklep o pričetku priprave sprememb in dopolnitev občinskega podrobnega prostorskega načrta Mlake (Ledine) v Šempetru pri Gorici – 1. faza.

Povod za spreminjanje OPPN je predlog investitorja za zmanjševanje stroškov komunalnega urejanja območja OPPN in prilagajanje OPPN načrtovanim posegom v neposredni bližini območja OPPN ob ohranitvi osnovnega koncepta ureditve. Predvidene so naslednje spremembe in dopolnitve:

  • uvedba možnosti dostave za trgovski center z Vrtojbenske ceste,
  • sprememba lokacije in značaja cestnega priključka z obvozne ceste,
  • črtanje predvidene kolesarske steze ob robu obvozne ceste in vzpostavitev nadomestne peš in kolesarske povezave s smeri Vrtojbenske ceste proti Vrtojbici,
  • sprememba tras in faznosti gradenj javne infrastrukture (kanalizacija, vodovod, cestni priključek, ...),
  • upoštevanje načrtovanega krožišča na lokaciji sedanjega križišča Vrtojbenske ceste in obvoznice,
  • načrtovanje sistema zelenih površin,
  • uskladitve gabaritov načrtovanega trgovskega centra,
  • druge morebitne manjše spremembe, ki ne vplivajo na celovitost načrtovane prostorske ureditve,
  • spremembe kot posledice potrjenih stališč do podanih pripomb na javno razgrnjeni dopolnjeni osnutek.

Spremembe in dopolnitve OPPN ne bodo vplivale na celovitost načrtovanih prostorskih ureditev ter na rabo sosednjih zemljišč in objektov, zato bo občina vodila skrajšan postopek sprememb in dopolnitev OPPN. Predvideni časovni potek priprave in sprejema sprememb in dopolnitev OPPN je v primeru, da v postopku ne bo potrebno izvesti celovite presoje vplivov na okolje, naslednji: osnutek v aprilu 2013, javna razgrnitev dopolnjenega osnutka v maju 2013, obravnava in sprejem predloga na seji občinskega sveta v juniju 2013.

Celotno besedilo sklepa je priloženo.

Oglejte si tudi