Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Klic v sili "I C E" (In case of Emergencj)

Vozniki reševalnih vozil so v primeru nesreč opazili, da ima večina poškodovancev pri sebi mobilni telefon. Pri poškodovancih, ki so v nezavesti, reševalci na osnovi dolgega seznama številk na mobilnem telefonu ne vedo koga poklicati in kontaktirati. Zato so reševalci in zdravniki predlagali, da vsak v svoj imenik mobilnega telefona, za slučaj nesreče vstavi kontaktno osebo pod enakim psevdonimom, katero je potrebno poklicati. Mednarodno priznani psevdonim je ICE (In Case of Emergency).

 

V imenik mobilnega telefona vpišite kot naslovnika oznako ICE in, če vam prostor to dopušča, tudi svoje razmerje z vpisano kontaktno osebo (npr. brat). K izbrani osebi nato pripišite telefonsko številko vključno s kodo za mednarodne klice +386. Če želite shraniti več kontaktnih oseb za nujne primere, jih shranite pod zaporedne oznake ICE1, ICE2, ICE3.


Lahko izvedljivo, nič ne stane, lahko pa veliko pomaga. Zato to sporočilo posredujte tudi naprej svojim prijateljem in znancem, da bo ta postopek postal uporaben vsepovsod.

Pa srečno!

Oglejte si tudi