Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
6°C
PET.
16°C
5°C
Oceni objavo

Vabljeni na čezmejni zaposlitveni sejem – »Ustvarjamo zaposlitvene priložnosti«

Geografska ali poklicna mobilnost in prilagodljivost sta postali dve ključni prioriteti za zmanjševanje neskladja na trg dela. Navkljub recesiji še vedno obstajajo potrebe po določenih profilih, ki jih delodajalci ne uspejo zapolniti. Na drugi strani pa je večji priliv brezposelnih, ki iščejo zaposlitvene priložnosti.

Zato Zavod RS za zaposlovanje, Območna služba Nova Gorica, v okviru Eures čezmejnega partnerstva EURADRIA tudi letos organizira čezmejni zaposlitveni sejem – »Ustvarjamo zaposlitvene priložnosti«, ki bo potekal v četrtek, 11. aprila, med 11. in 16. uro v prostorih Mestne občine Nova Gorica in je namenjem brezposelnim, iskalcem zaposlitve, študentom, delodajalcem ter njihovim združenjem z obeh strani meje. Glavni cilj partnerstva EURADRIA je s pomočjo informiranja, svetovanja in povezovanja vseh akterjev na trgu dela spodbujati mobilnost delovne sile v čezmejnih regijah.

Na sejmu se bodo tako predstavili delodajalci in agencije za posredovanje zaposlitve iz Slovenije in Italije, partnerske organizacije ter predstavništva Evropskih mrež. V avli in pred vhodom Mestne občine Nova Gorica se bodo predstavljali razstavljalci, v dvorani pa se bodo odvijale spremljevalne aktivnosti z zagotovljenim simultanim prevajanjem.

Oglejte si tudi