Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
9°C
ČET.
20°C
11°C
Oceni objavo

Razstava fotografij na temo "Sonce v gorah"

PD Rečica ob Savinji je pripravilo že tretjo, sedaj že lahko rečemo, tradicionalno razstavo fotografij, ki so prispele na natečaj na temo "sonce v gorah". Otvoritve se sicer ni udeležilo veliko udeležencev, ker je še en dogodek društva sovpadal z njo, upamo pa, da bodo razstavljene fotografije v času razstave privabile čim več obiskovalcev v Medgeneracijski center na Rečico ob Savinji.
Dva dni nazaj, 15. aprila, je bil svetovni dan umetnosti. Umetnost je veliko več kot lepa slika, skulptura na okenski polici ali tiskana beseda. To velja tudi za fotografijo, kot mlajšo vrsto umetnosti, ki dokumentira, kako narava, ujeta v trenutku, postane nepozabna, neizbrisna. Fotografija približa lepoto tudi tistim, ki v gore ne morejo in obenem ohrani motiv za zanamce, ker se vse okoli nas spreminja, žal pa tudi neokrnjenost narave izginja. Fotografije prikazujejo izjemno barvno paleto narave, ujete v objektiv. Sonce je na večini fotografij glavni junak, ponekod pa ga nadomesti luč, cvet, markacija.
Razstavljene fotografije so nežne, močne, nekatere hudomušne, pa tudi intimne, vse po vrsti pa izjemne in unikatne. Zmagale so fotografije, ki so dobile največ všečkov. Vse tri, zanimivo naključje, pa dopolnjujejo ena drugo. Vse razstavljene fotografije pa so na svoj način zmagovalne. Priznanja sta podelili Manja Rajh, predsednica SMDO in županja občine Rečica ob Savinji, Majda Potočnik. Prav za vsakega udeleženca na natečaju smo pripravili priznanje in skromen šopek, avtorji zmagovalnih fotografij pa so prejeli še praktične nagrade.
Žal se večina avtorjev otvoritve ni udeležila, pa upamo, da bo naslednje leto bolje. Vse razstavljene fotografije so bile pred tem objavljene na uradni Facebook strani društva. Zahvaljujem se vsem avtorjem, da ste sodelovali v natečaju in pridno pošiljali fotografije. Prav tako gre posebna zahvala Medgen Borzi in Lidiji za sodelovanje, likovnemu društvu GAL za posojene panoje, hvala pa tudi vsem članom PD, ki so pomagali pri postavitvi razstave. Na koncu pa samo še povabilo, oglejte si razstavo, vsaka fotografija posebej je čudovita.


Organizatorka razstave in varuhinja gorske narave: Irena Jakuš


(vir: Facebook - Planinsko društvo Rečica ob Savinji)

Oglejte si tudi