Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
5°C
JUTRI
27°C
5°C
Oceni objavo

Julijsko druženje z upokojenci

Tokratni pohod smo organizirali skupaj z upokojensko sekcijo PD Gornji grad. Naš cilj je bila Kašna planina, ki je lepa v vseh letnih časih in iz katere vrha so čudoviti razgledi na vse strani.


Zbrali smo se na avtobusni postaji v Gornjem gradu. Vreme ni ravno ubogalo vremenarjev, saj so le-ti napovedovali lepo sončno vreme. Vendar so bili na nebu oblaki, okoli 7.ure pa je še deževalo. Odločili smo se, da se vseeno odpravimo na pot.


Pohod smo pričeli pri domačiji Rajgel v Novi Štifti. Najprej nas je pot vodila čez travnik, kmalu smo prišli do prve domačije, kjer nas je gospodinja Lili prav lepo pogostila. Nadaljevali smo po lepi ravni poti do domačije Enci v Mačkinem kotu. Tudi tu so nas lepo sprejeli in pogostili. V nadaljevanju smo si ogledali plezališče, potem pa naprej do razgledne točke. Kratek počitek smo si vzeli za malico, da smo si nabrali novih moči. Pot je namreč postala zelo strma. Pripeljala nas je na sedlo Kunšperk. Od sedla smo nadaljevali po cesti in potem krenili na markirano pot, ki nas je pripeljala do pastirske koče na Kašni planini. Hitro smo se posedli po klopeh in se najprej odžejali. V nadaljevanju smo se družili in pojedli slastne dobrote iz žara, ki sta jih spekla žarmojstra Jože in Zlatko. Manjkalo ni niti zelenjave, dobrega domačega kruha in raznovrstnega peciva. Za pijačo je poskrbela pastirica Vera.


Da bi pokurili kalorije, smo se podali še na vrh Kašne planine in se po isti poti vrnili do koče. V dolino smo se vračali po poti v Laze, kjer so nas čakali jekleni konjički.


Hvala Bojanu in Olgi za žar kosilo, Heleni in Anici za pijačo, Veri in Jožetu za gostoljubje na koči ter vsem za pomoč pri pripravi hrane. Hvala tudi gospe Lili in gospodarjema na kmetiji Enci za pogostitev na poti. Posebna zahvala pa vsem udeležencem za čudovito vzdušje in druženje na pohodu in na planini. Lepo število se nas je zbralo.


Vabljeni na pohod naslednji mesec, prehodili bomo del Savinjske planinske poti.


Organizator upokojenskih pohodov pri PD: Zlatko Tajnšek


(vir: Facebook - Planinsko društvo Rečica ob Savinji)

Oglejte si tudi