PROGRAM
10.00: »Od zunaj z medom, od znotraj s kurjekom! Med v kulinariki in gastronomiji« – prof. dr. Janez Bogataj, etnolog;
11.30: Predstavitev bogatega medenega menija z medom ter degustacija – Marija Arh Ivanšek;
15.00: Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj ocenjevanja medu;
16.00: Predstavitev medenega menija z zmagovalno jedjo »VOU« – slastna govedina z vlivanci treh okusov in zelenjavo in degustacija – Marija Arh Ivanšek in Sandi Marolt;
17.00: Od čebel do celičnega zdravja – Marija Merljak, svetovalka za zdravo prehrano
In še vrsta spremljevalnih aktivnosti. Podrobnosti programa najdete na www.czs.si.
§ Tržnica z bogato ponudbo čebeljih pridelkov in izdelkov in dobrotami z lokalnih kmetij
§ Ustvarjalne delavnice in družabne igre za otroke in odrasle: izdelava čebelic iz gline, izdelava dražgoških kruhkov, iskanje čebeljega zaklada
§ Medene pijače
§ Degustacija različnih vrst medu
§ Organizirani ogledi čebelnjaka in čebelarskega centra s predstavitvijo čebelarstva
Ste že pokusili tradicionalne jedi pripravljene na sodoben način z različnimi vrstami medu?
bakalco, žlikrofe, pehtranove štruklje s hruškami kuhanimi v rdečem vinu, pajtičke, želševko …
Obiščite nas na Dnevu medu v kulinariki in vse to in še več, boste lahko pokusili brezplačno!
Vljudno vabljeni!