Oceni objavo

Veseli badminton: Za mnoge prvi turnir

Niso samo japonski nogometaši minuli vikend presenetili, ampak je četrtkov popoldan postregel tudi z zelo zanimivimi in presenetljivo dobrimi igrami vseh udeležencev na Veselem badmintonu 2022 v Kotljah. Nekateri otroci, kljub temu da šele kakšen mesec ali dva vihtijo badminton lopar, so znali pokazati že zelo veliko mero iznajdljivosti na igrišču in so v tem kratkem obdobju osvojili že veliko osnovnega znanja badmintona. Ostali, ki igrajo nekoliko dalj časa, pa so postali že pravi mojstri, tako da so rezultati bili zelo izenačeni v skupini A in prav lahko bi se izteklo tudi drugače.

V telovadnici v Večnamenski dvorani v Kotljah se je v četrtek, 1. decembra  2022, zbralo 17 otrok, ki so bili razdeljeni v dve kakovostni skupini. V A skupini so igrali Tjaša Petrič, Taib Mustafić, Marisa Adam, Tea Petrič Filip, Oskar Kaker, Mojca Valentar in Urša Petrič Filip. V dveh predtekmovalnih skupinah so se odvijale odlične tekme in v polfinale se je naposled uspelo prebiti Oskarju, Taibu in sestrama Tei in Urši Petrič Filip. Oskar je v prvi polfinalni tekmi premagal Taiba z izidom 15:8, v drugem polfinalu sta Tea in Urša uprizorili dramatično tekmo, ki se je končala v korist starejše sestre Tee z rezultatom 15:11. V finalu A je Oskar premagal Teo (15:11), v tekmi za tretje mesto je bil Taib boljši od Urše (15:12). Na naslednja mesta od 5.-7. so se zvrstili Mojca, Tjaša in Marisa.

V skupini B so bili sami novinci, ki so se tako prvič spoznavali s turnirskim igranjem badmintona. Razdeljeni so bili v dve predtekmovalni skupini -v prvi so bili Nuša Potočnik, Gabriela Orešnik, Lia Duler, Tristan Pavlinec in Nejc Drug ter v drugi skupini: Andraž Rebernik, Metka Šapek, Sara Kotnik, Aleks Komprej in Naja Kugler. V polfinale so se uvrstili Lia, Nejc, Metka in Naja. V prvi polfinalni tekmi je Nejc premagal Metko s najtesnejšim možnim izidom 15:14. V drugem polfinalu je bila Lia boljša od Naje (15:8). V finalu sta se ponovno srečala Lia in Nejc, ki sta se pomerila že v predtekmovalni skupini in tudi tokrat je bil boljši Nejc z izidom 15:10. V tekmi za tretje mesto se je odvijala prava drama, kjer je Metka za las ugnala Najo (15:14). Na naslednjih mestih so se zvrstili: Aleks, Nuša, Andraž, Tristan, Sara in Gabriela.

''Najboljši trije v obeh kakovostnih skupinah so prejeli medalje, vsi udeleženci so dobili priznanje za udeležbo in čokolado ter se posladkali s slaščicami,'' dodajajo iz BK Karizma.

''Vsem čestitke za pogumne in lepe igre na tokratnem Veselem badmintonu 2022 Do naslednjega podobnega dogodka pa veliko dobre volje v igranju badmintona in da vsi skupaj osvojimo še nekaj novih badminton »trikov«,'' so še povedali.

Foto: Cvetka Praznik

Oglejte si tudi