Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Dan odprtih vrat EU na Formi vivi Ravne, 10. junij 2017 EU projekt, moj projekt

SVRK RS in EU Skladi so v okviru kampanje EU projekt, Moj projekt povabili na Dan odprtih vrat na Formi vivi Ravne. Edinstven in nepozaben sprehod s kulturnimi in kulinaričnimi presenečenji.

V 42 dneh je bilo oddanih več kot 63.000 glasov za zelo raznolike projekte, ki so bili v posameznih regijah podprti s sredstvi Evropskega socialnega sklada, Evropskega sklada za regionalni razvoj ali Kohezijskega sklada. Ponosni smo, da je med njimi tudi projekt Ravne – mesto Forme vive, ki je v koroški statistični regiji prejel največ glasov ljudi.

Najprej ste predlagali, nato glasovali in izbrali – dvanajst projektov, ki se bodo predstavili na dnevih odprtih vrat EU projektov z naslovom EU projekt, moj projekt, ki bodo v vsaki izmed dvanajstih slovenskih statističnih regij. Projekt Ravne – mesto Forme vive je prejel 1014 glasov na izboru EU projekt, Moj projekt in med vsemi projekti na Koroškem zbral največ glasov. Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko že tretje leto organizira dneve odprtih vrat EU projekt, moj projekt, ki se bodo odvili 9. in 10. junija 2017 po celi Sloveniji. Projekte so v začetku leta predlagali ljudje, nato pa zanje tudi glasovali in izbrali po njihovem mnenju najboljšega v vsaki od 12 statističnih regij v Sloveniji. V 42 dneh je bilo oddanih več kot 63.000 glasov za zelo raznolike projekte, ki so bili v posameznih regijah podprti s sredstvi Evropskega socialnega sklada, Evropskega sklada za regionalni razvoj ali Kohezijskega sklada.

Projekt smo predstavili na dnevih odprtih vrat 10. junija 2017 na Ravnah.

 

Najprej se je v prostorih Muzeja Ravne odvila prezentacije EU projekta in videa s predstavitvijo kulturno-turističnega proizvoda »Ravne - mesto Forme vive«, ki so ga omogočili skladi EU.


Prisluhnili smo pozdravu direktorja muzeja Tadeja Pungartnika ter podžupanu Občine Ravne na Koroškem Aljažu Verhovniku.

Sledil je pozdrav vodje Informacijske točke Europe Direct Koroška Boruta Iršiča ter predstavitev projekta Forme vive Tomaža Apohala.

Iz  muzejskega razstavišča je kostusinja KPM Aleksandra Čas z ekipo odpeljala vse prisotne na 'Walking tour' sprehod med skulpturami Forme vive Ravne na območju Čečovja in Gradu Ravne.

Čudovito kulturno doživetje so na skulpturah popestrili mladi glasbeniki šole Jazz Ravne ob skulpturi slovenskega umetnika Romana Makšeta. Na eni najstarejših skulptur razstave FVR FVR iz leta 1964 poljskega umetnika Jerzyja Jarnuszkiewicza je potekal recital poezije gibanja Radmance. Glasbeni nastop je sledil tudi na prenovljeni skulpturi japonskega umetnika Ichira Yoshibe pri Športnem centru.

Zanimivo in dokaj novo doživetje je bil piknik s punklom na FVR in prigrizkom ob skulpturi Thomasa A. Lindseya v Grajskem parku, kjer je ob izvedbi čudovito pripravljenega ambienta in okusne koroške hrane, ki jo je pripravilo Gostišče Delalut, potekal nastop OŠ koroških jeklarjev. Pevci, plesalci in inštrumentalisti iz OŠ koroških jeklarjev so pod mentorstvom Mojce Berložnik in Suzane Makič pripravili vrhunski nastop.

 

Oglejte si tudi