Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Župan dr. Tomaž Rožen na obisku pri počitnikarjih Razigranega ravenskega poletja

Počitniško dogajanje na Ravnah na Koroškem oz. kot smo ga poimenovali RAZIGRANO RAVENSKO POLETJE, letos organizira Občina Ravne na Koroškem v sodelovanju z javnimi zavodi s področja vzgoje, izobraževanja, kulture in športa, katerih ustanoviteljica je, pod okriljem glavnega koordinatorja – Koroškega medgeneracijskega centra Ravne na Koroškem (KMC), na naslovu Trg svobode 20, Ravne na Koroškem. Sodelujejo: Koroški medgeneracijski center, Vrtec Ravne, OŠ Koroški jeklarji, OŠ Prežihovega Voranca, OŠ Juričevega Drejčka, ZKŠTM, Zveza športnih društev, Glasbena šola Ravne, Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika in Ljudska univerza Ravne. K sodelovanju smo pritegnili tudi mnoge druge institucije, društva in športne klube (Koroški pokrajinski muzej, Društvo tabornikov Rod Koroških jeklarjev, Badminton klub Karizma, Plavalni klub Fužinar, Judo klub Ravne,…).

Za nami je prvi mesec počitniških aktivnosti, v sklopu katerih so otroci od 1. do 3. razreda OŠ, vključeni v program počitnic že obiskali Koroško osrednjo knjižnico dr. Franca Sušnika Ravne na Koroškem, uživali na badmintonu v telovadnici OŠ Prežihovega Voranca, pod mentorstvom Karizma šport, lepe sončne dni izkoristili za plavanje v bazenu Raven na Koroškem, pod mentorstvom ga. Gabriele Golob, uživali v doživljajskem parku Poseka, kjer so preizkusili zipline, športne aktivnosti v parku, preizkusili so se v veščinah juda, joge, ustvarjali, spoznavali družabne igre in forma vive, se odpravili na kmetijo Ivat, postali taborniki za kak dan ter imeli terapevtsko uro s psom. Spekli so štrudelj za gasilce, ki so pomagali pogasiti požar izjemnih razsežnosti na Krasu in jih presenetili z obiskom. Punce so se naučile plesne koreografije, fantje pa so bili športno aktivni pri igri nogometa.

Ta mesec do 19. 8. jih ob vseh že preverjenih dogodivščinah čaka še obisk v muzeju pri kovaču Tilnu, obisk Prežihove bajte, spoznavanje mesta in zgodovinski potep skozi Guštanj, glasbene delavnice in druženje z glasbili ter vse aktivnosti, ki se bodo nepozabno vtisnile v njihov spomin in ob katerih bodo od Razigranega ravenskega poletja odnesli kopico uporabnih znanj in informacij.

Župan je danes obiskal otroke in preveril kako se imajo, kaj počnejo in kakšni so prvi vtisi po mesecu dni izvedbe počitniških aktivnosti.

Ob obisku župana so ga otroci z velikimi pričakovanji lepo sprejeli, z njim poklepetali ter mu izročili šopek srčkov, ki so jih otroci ustvarili sami in jih opremili z občinskim grbom in s svojimi imeni. Na osnovi pripovedovanja otrok in izkušenj strokovnih mentorjev se je pokazalo, da živimo v mestu, ki omogoča, da le z nekaj koraki doživimo razgibanost: od narave, do športne infrastrukture in ki po vsebini strjeno ponuja od kulture, dediščine, urbanih zelenih površin, forma viv,... do sodobne opreme – koloparka 'pumptracka' in doživljajskega parka.

Župan je s hvaležnostjo izrazil zadovoljstvo ob doseženem zastavljenem cilju, da smo otrokom po lanskoletnem poskusu, letos v večjem obsegu omogočili organizirano varstvo in izrazil navdušenje nad odlično izvedbo počitniškega dogajanja, s širokim krogom vključenih društev, posameznikov, klubov in institucij.

Ob tem je izpostavil: »Organizirano varstvo otrok čez počitnice je bila želja in pobuda staršev, ki smo jo letos z energijo občinske uprave, vseh institucij, ki so se odzvale vabilu in vseh sodelujočih uspeli doslej uspešno izpeljati in zastaviti tako, da bomo pridobljene izkušnje skušali nadgrajevati tudi v prihodnje«.

V imenu glavnega koordinatorja je ob obisku župana zakonita zastopnica Društva KMC, mag. Marjana Kamnik izpostavila pomen dobrega načrtovanja in povezovanja različnih deležnikov že pred začetkom izvajanja počitniških aktivnosti. Ker projekt predstavlja novo vsebino in nove aktivnosti za Koroški medgeneracijski center so pristopili z veliko mero odgovornosti in nekaj treme. Gre za nadgradnjo dogajanja v centru, kjer sicer že vrsto let nizajo izkušnje predvsem s starejšo populacijo in so v sklopu evalvacije odvijanja počitniških aktivnosti že pripravili ideje za prihodnost. Odziv otrok in staršev, s katerimi se dnevno srečujejo, je zelo dober in daje na podlagi doslej pridobljenih izkušenj dodatno motivacijo tudi za sicer naporno, a posebno poslanstvo medgeneracijskega sodelovanja tudi za naprej.

V prve, na ta način izvedene počitniške aktivnosti Razigranega ravenskega poletja, bo letos skupaj vključenih približno 100 otrok iz naše občine.  

Nekaj utrinkov županovega obiska in nepozabnih poletnih počitnic otrok doslej lahko ujamete v priloženi galeriji fotografij.

Oglejte si tudi