Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
0°C
JUTRI
14°C
4°C

Gledališka igra Bele vrtnice

V Kulturnem centru na Ravnah na Koroškem se je premierno s svojo novo igro Bele vrtnice predstavila Gledališka skupina Kulturnega društva (KD) Svitanje.

Lani je Gledališka skupina KD Svitanje obeležila 20-letnico ustvarjanja. V vseh teh letih so na oder postavili  že 21. igro.

V igri z naslovom Bele vrtnice nastopajo: Jožica Brežnjak, Simon Planšak, Ivica Breznik, Jožica Uršnik, Višnja Petrič, Marijana Lupuh, Štefka Zagernik in Lojzka Strmčnik. Igro je režirala Cvetka Kramberger.

 

Vsebina igre se suče okoli zanimivih zapletov in razpletov, ki so seveda ljubezenske narave. Deklica, ki je srečno zaljubljena, se mora odreči svoji ljubezni zaradi dolgov svojih starih staršev, ki so jo vzgojili. Igralska ekipa pravi: ''Ljubezen je lepa, ljubezen je slepa, ljubezen živi, ljubezen umre, ljubezen boli, ljubezen znori, ljubezen žari, ljubezen je…''

Čestitke režiserki in igralcem za lepo predstavo, saj so smo takšnih kulturnih doživetij v času korone resnično pogrešali. Zanimivo in sproščujoče kulturno doživetje ljubiteljske gledališke dejavnosti je pričaralo kar nekaj nasmehov na obraz in tudi iskanja podob v zgodbi, ki jo poznamo tudi iz resničnega življenja. Avtor dela oziroma igre Bele vrtnice ni znan.

Za vse, ki si premiere niste mogli ogledati, še ni nič izgubljenega. V prihodnjih tednih bodo namreč igro ponovili v več krajih Mežiške, Dravske in Mislinjske doline, najprej pa na Prevaljah in v Šentjanžu.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi