Oceni objavo

Srečanje z mediji v Koroški osrednji knjižnici

V ponedeljek, 3. aprila, so v Grajski časopisni kavarni Eleonora imeli prvo novinarsko konferenco, ki jo je vodil direktor Koroške osrednje knjižnice Aljaž Verhovnik. Strokovne vsebine so predstavile še mag. Jelka Kos, Simona Vončina in dr. Manja Miklavc. Predstavili so poslanstvo in vizijo Koroške osrednje knjižnice ter poudarili tiste vsebine in storitve, ki jih pripravljajo za uporabnike. S knjižničnim gradivom, raznovrstnimi kulturnimi, izobraževalnimi ter prostočasnimi dejavnostmi vplivajo na kakovost življenja posameznika in družbe. Spodbujajo in omogočajo vseživljenjsko učenje, raziskovanje, ustvarjalnost, druženje in aktivno preživljanje prostega časa. Krepijo kulturo dialoga ter sodelovanja v skupnosti. Z domoznansko dejavnostjo gradijo kulturno identiteto in pripadnost, kot Kompetenčni center za lahko branje pa posebno skrb posvečajo ranljivim ciljnim skupinam ter se držijo načela, da imajo vsi ljudje pravico do branja in pridobivanja informacij.

Koroška osrednja knjižnica vam v aprilu, mesecu ljubezni in književnosti , podarja: ob brezplačnem vpisu še presenečenje; srečke knjižnih misli; 20. aprila srečanje z mladinsko pisateljico Natašo Konc Lorenzutti; 18., 20. in 21. aprila prireditve za odrasle (srečanje z Vladom Vrbičem, avtorjem biografskega romana Prestreljene sanje; Knjižna paberkovanja; zaključek bralne značke za odrasle Korošci pa bukve beremo; literarni večer z domačinom Ivanom Pencem); 21. aprila knjigo (v sodelovanju z Bukvarno Ajta); voden ogled knjižnice in za otroke Noč v knjižnici.

Poslanstvo naše knjižnice je tudi zbiranje, hranjenje in posredovanje koroškega domoznanskega gradiva in vsebin. Sem sodi tudi predstavljanje avtorjev domačinov in njihove ustvarjalnosti, tako s pisano besedo kot z likovno govorico. V aprilu bomo v razstavišču knjižnice gostili razstavo domačinke Zlatke Strgar, po razstavi društva Koroških likovnikov v maju pa bo čez poletje na ogled razstava Anje Jerčič Jakob.

Prostor Grajske časopisne kavarne Eleonora želijo obiskovalcem poleg kakovostne gostinske ponudbe ponuditi tudi kot stalni razstavni prostor za promocijo knjižničnih posebnih zbirk in zanimivih okroglih obletnic. Tako bodo že v poletnem času skozi drobne fotografske utrinke predstavili pisatelja Prežihovega Voranca, v nadaljevanju pa razstavo združili še s prireditvijo v čast Vorančevi 130-letnici.

Festivalsko dogajanje ČIČI – Zmeraj prinesi si koco! bo s tradicionalnimi Knjižnimi olimpijskimi igrami nedvomno poskrbelo, da bo prehod v poletje pisano obarvan s celo paleto dogodkov, namenjenim vsem generacijam.

Prisrčno vabljeni v knjižnico!

vir: občinska spletna stran


Oglejte si tudi