Oceni objavo

90 let Alpskega smučarskega kluba Fužinar

V torek, 20. decembra 2022, so se v Kotljah, tamkajšnji Večnamenski dvorani spomnili in obudili zanimive spomine na vseh devetdeset let delovanja smučarskega kluba. V  dvorani, ki  je bila napolnjena z zdajšnjimi simpatizerji in člani kluba kot tudi z veliko nekdanjimi tekmovalci, predsedniki in simpatizerji kluba, so se prepletali številni lepi in zanimivi spomini.

Slovesnost, ki jo je povezoval Jurij Berložnik, sta  spremljali tudi ravenska podžupana Peter Stočko in Andrej Erjavec. Peter Stočko se je v imenu Občine Ravne na Koroškem zahvalil in čestital za 90-letni obstoj delovanja in za izjemne, vrhunske rezultate, ki so jih dosegali v vseh letih ter se udeleževali tekmovanj na svetovni ravni, tudi olimpijskih iger. Prisluhnili smo tudi predsedniku kluba Janku Tonetu.

Kulturni program oziroma vse glasbene in plesne točke pa so bile izključno v domeni otrok iz kluba.

Ob tem častitljivem jubileju je vodstvo ASK Fužinar podelilo posebne zahvale najbolj zaslužnim članom, ki so s svojim delom in pripadnostjo klubu dali neizbrisen pečat. Izdali so tudi vsebinsko in fotografsko bogat almanah o zgodovini in delovanju kluba, katerega dodana vrednost so spomini, izjave ter fotografije nekdanjih in sedanjih tekmovalk in tekmovalcev kluba. 

Na Alpski smučarski klub Fužinar je ponosen tudi župan Občine Ravne dr. Tomaž Rožen, ki je ob tej priložnosti v almanahu zapisal, da so se mnoge generacije mladih in starejših smučarjev kalile v tem klubu, kar je neizbrisen prispevek k razvoju lokalne skupnosti in njenega športa. Športni uspehi Alpskega smučarskega kluba Fužinar so hkrati tudi športni uspehi občine in njen ponos.

Foto: Aleksander Ocepek

Več informacij v priponki

Oglejte si tudi