Oceni objavo

55. obletnica CUDV Črna na Koroškem – osrednja proslava

V sklopu praznovanj 55. obletnice CUDV Črna na Koroškem je 28. 2. potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednice RS, Nataše Pirc Musar, osrednja prireditev.

S svojim obiskom so jih počastili številni gostje: minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac, varuh človekovih pravic Peter Svetina, županja občine Črna na Koroškem Romana Lesjak, direktorica Zveze Sožitje Mateja De Reya, predsednica Socialne zbornice Breda Božnik, številni župani, med njimi tudi župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen, člani občinskih uprav, direktorji podjetij in organizacij, ravnatelji šol in vrtcev ter ostali pomembni gostje.

Vse prisotne je najprej nagovorila direktorica CUDV gospa Dalja Pečovnik in jih toplo pozdravila. Stanovalci centra in zaposleni so pripravili svojstven program, v katerem so le z gibom, plesom in mimiko prikazali pestro dogajanje znotraj hiše, kjer živijo, se učijo in delajo, hodijo v službo in se vključujejo v skupnost. Ohranjajo pa tudi vezi s svojci in prijatelji; preživljajo prosti čas. In težko pričakujejo trenutek, ko bodo dobili nova stanovanja v treh dolinah znotraj Koroške regije. Med drugim tudi na Ravnah na Koroškem.

Zbrane so nagovorili tudi minister Simon Maljevac, varuh človekovih pravic Peter Svetina, županja občine Črna na Koroškem Romana Lesjak in predstavnik treh stanovalcev, ki so se v center vselili prav na dan odprtja, Niko Kuralt.

Več: https://www.cudvcrna.si/2023/03/01/55-obletnica-cudv-crna-na-koroskem-osrednja-proslava/

Vir: CUDV Črna na Koroškem

Oglejte si tudi