Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

POHOD OB SVETOVNEM DNEVU SLADKORNE BOLEZNI

Dokazano je, da redno gibanje pozitivno vpliva na zdravstveno stanje človeka. Ob Svetovnem dnevu sladkorne bolezni so simbolično hodili diabetiki iz diabetičnih društev po vsej Sloveniji.
Člani Društva diabetikov Jesenice so se zbrali v petek 14. novembra pred sedežem društva (KS Sava). Po krajšem druženju so krenili na pohod.  Za nekatere  zmogljivejše je bil to le sprehod.  Pot jih je vodila mimo Društva upokojencev Jesenice in na Razgledno pot do ZD Jesenice, kjer so se malo oddahnili. Vmes so občudovali razgled na mesto, ki ta dan ni bilo obsijano s soncem. Bilo je oblačno in od časa do časa je malo rosilo iz megle. Dovolj so imeli tudi časa za izmenjavo mnenj o svojem obvladovanju sladkorne bolezni in počutju. Od zdravstvenega doma jih  je pot vodila po Bokalovi cesti. Tu so pogled usmerili še na Dom dr.Franceta Berglja, kjer so  redna  predavanja društva, do glavne ceste in zaključili s sprehodom. Seveda z nagrado – skromno zakusko.

Vzdušje v skupini 30 - tih je bilo dobro, zavedali so se, da so naredili nekaj koristnega za svoje zdravje. Za zgled pa jim je bila najstarejša udeleženka (86 let), ki se pohoda udeleži vsako leto.

Foto: Anuša Ferjan

 

Oglejte si tudi