Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
-2°C
ČET.
12°C
2°C
Oceni objavo

POSKRBIMO ZA PRIHODNOST - PREPOZNAJMO SLADKORNO BOLEZEN PRAVOČASNO

V petek je bilo v ZD na Jesenicah kljub čemernemu vremenu zelo živahno. Razpoloženje pa nam je dvigovala misel, da ta dan praznujemo sladkorni bolniki. 14. November se obeležuje kot Svetovni dan sladkorne bolezni.
V ta namen so vodja zdravstveno vzgojnega centra Jesenice, Ksenija Noč – DMS, v sodelovanju z Društvom diabetikov Jesenice in Fakulteto za zdravstvo Jesenice, izvedli promocijo preventive o sladkorni bolezni in  merili vrednosti sladkorja v krvi in krvnega pritiska. Obisk je bil velik in  tudi mimoidoči zaposleni so dajali zgled ostalim ter se prepustili našim izvajanjem. Podelili so veliko poučne literature o sladkorni bolezni, njenih posledicah, kako živeti s sladkorno boleznijo in jo dobro obvladovati. 

Akcija preverjanja vrednosti sladkorja v krvi je dobro uspela. Izmerjeno je bilo malo povečanih vrednosti, tisti so dobili napotke, na prenekaterem obrazu pa smo zasledili izraz olajšanja, ko so izvedeli za normalen izvid. Mnogo je bilo vprašanj tudi za članici Društva diabetikov, ki sta iz izkušenj v svoji sredini, znali svetovati, da je s pravilnim pristopom lahko življenje s sladkorno boleznijo popolnoma normalno.

Foto:Anuša Ferjan

Oglejte si tudi