Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
6°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Visok jubilej 70. let Fotografskega društva Radovljica

Fotografsko društvo Radovljica letos praznuje 70. let obstoja in delovanja.  Ob tem smo povabili naše prijateljske kolegice in kolege  s Koroške; Fotografskega kluba Blende 22 iz Feldkirchna in iz Furlanije Julijske Krajne; Združenje Rolano per Tutti iz Trsta, da se skupaj predstavimo z našim delom, torej s fotografijami. Jubilej smo praznovali z otvoritvijo fotografske razstave Treh dežel v vhodni avli Radovljiške graščine. Sama proslava z otvoritvijo in kulturnim programom je privabila veliko obiskovalcev. Čast otvoritvene slovesnosti je pripadla radovljiškemu županu Cirilu Globočniku. Iz Fotografske zveze Slovenija je bil prisoten podpredsednik zveze Janez Kukec. Prisotni so bili vsi predsedniki društev, ki so razstavljali.

Za več letno delovanje; 5, 10, 15 in 30 letno, so člani prejeli značke JSKD, ki jih je izročila Območna enota JSKD, Radovljica in Zveza kulturnih društev občin Bled, Bohinj, Gorje in Radovljica.

Na koncu so bila podeljena še tri posebna priznanja Fotografskega društva Radovljica. Prejeli so jih Severin Golmajer, prvi predsednik društva, za organizacijo, vodenje in delo v društvu, Adi Fink za organizacijo, vodenje in delo v društvu ter Ivan Pipan za dolgoletno delo in vodenje društva.

Prispevek pripravila Vida Markovc
Fotografije: Vida Markovc in Marjan Resman

Povezave

FD-Radovljica

Oglejte si tudi