Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

CUDV Radovljica s standardom kakovosti ISO 9001

Center za usposabljanje, delo in varstvo Radovljica je na slovesnem dogodku prejel certifikat standarda kakovosti ISO 9001:2015. Postal je prva ustanova med slovenskimi CUDV in varstveno-delovnimi centri (VDC), ki izpolnjuje te stroge mednarodne standarde. »S tem smo se zavezali, da v vseh procesih dela zagotavljamo kakovostne, strokovne in individualno prilagojene storitve osebam z motnjami v duševnem razvoju na vseh področjih našega delovanja: vzgoje, izobraževanja, nastanitve, oskrbe, zaposlitve, zdravstva in rehabilitacije, poudarja direktorica CUDV Radovljica Slađana Anderle.

 

V radovljiškem centru se zavedajo, da delajo dobro v vseh procesih dela in da odlično sodelujejo z okoljem. Pred letom in pol pa so se zavestno odločili, da bodo svoje delo ocenili, ga merili in spremljali na način, kot to počnejo v gospodarstvu in drugih storitvenih dejavnostih. Zakaj? Direktorica centra Slađana Anderle je v slovesnem nagovoru pred prejemom certifikata pojasnila: »Zato, ker moramo za to, da smo dobri, biti samozavestni in si nastaviti ogledalo, omogočiti zunanjim strokovnjakom vpogled v delo, se soočiti s pomanjkljivostmi in razmisliti, kako jih odpraviti. Ta korak je še toliko večji, ker je kakovost v storitveni dejavnosti veliko težje meriti. A naš odgovor na to vprašanje je preprost in samoumeven, saj delamo z ljudmi in za posebno skupino ljudi v naši družbi. Samo zadovoljstvo naših varovancev daje našemu delu pravi smisel.«

 

Certifikat sta vodstvu centra podelila Martina Vuk, državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ter Igor Likar, direktor SIQ – Slovenskega instituta za kakovost in meroslovje. Državna sekretarka je pohvalila prizadevanja CUDV in poudarila: »S standardi kakovosti ugotavljamo, kakšni so načini sodelovanja in povezovanja, kar je posebej pomembno zato, da preprečujemo odstopanja, vnaprej načrtujemo in sproti vrednotimo raven storitev za uporabnike in zaposlene.« Zaposlenim in varovancem v CUDV Radovljica je čestitala in pohvalila tudi prispodobo mostu, ki so si jo izbrali kot simbol povezovanja za svoj dogodek.

 

Igor Likar, direktor SIQ – Slovenskega instituta za kakovost in meroslovje, je poudaril, da kakovost ni cilj, ampak pot, zato je pridobljeni standard kakovosti spodbuda za vse, ki delujejo v centru, in močna motivacija, da kakovost na tej poti še nadgrajujejo v smeri odličnosti. Likar je dodal: »Prepričan sem tudi, da boste s sistematičnim uvajanjem nenehnih izboljšav brez posebnih težav ne le sledili zahtevam standarda ISO 9001:2015, temveč k tovrstnemu delovanju spodbudili marsikateri sorodni center v slovenskem prostoru.«

 

Matjaž Tibola, predsednik Sveta uporabnikov centra, je pred prevzemom certifikata odkrito povedal, da bodo od njega imeli največ oni, varovanci. »Mi smo stranke, ki pričakujemo dobro opravljene storitve za nas. Smo najpomembnejši. Vse se dela za nas, da bi bili mi zadovoljni. Tako kot je kupec kralj.« Tako Matjaž kot vsi varovanci so veseli, da bo certifikat standarda kakovosti obešen v centru, da ga bodo lahko vsi videli. »Tako bodo vedeli, da smo dobri, zato nam bodo zaupali in nas hvalili. Ponosni smo in z veseljem bomo praznovali ta uspeh«, je zaključil.

 

Pridobljeni standard kakovosti  je center in njegove uporabnike nadvse pomemben, saj dokazuje, da vsi zaposleni skupaj uresničujejo poslanstvo centra – skrbijo za razvoj posameznikov v centru in za razvoj ustanove kot celote. 

Oglejte si tudi