Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
20°C
6°C
Oceni objavo

Suveren zaključek sezone

V soboto, 10.06 se je selekcija U9 udeležila zaključnega turnirja MNZ Murska Sobota v Bratoncih. V selekciji U9 je nastopilo 14 ekip iz celega Pomurja. Naši fantje so pometli s konkurenco in suvereno prišli do prvega mesta. Dobili so vseh šest tekem in dosegli kar 16 zadetkov. Odlično igro in zbranost so pokazali tudi v obrambi, kjer so na celotnem turnirju prejeli samo en zadetek.

Vse skupaj se je začelo v skupinskem delu, ko so jim nasproti stali Beltinci. Kljub manjši nezbranosti so tekmo mirno pripeljali do konca in dobili prvo srečanje z 2 proti 0. Naslednji v skupini so bili NK Rakičan. Do druge tekme so se naši dodobra segreli in igra je počasi stekla. Srečanje so dobili z 3 proti 0. Po srečanju pa je prišlo do manjše nevšečnosti, saj je začelo deževati. Zaradi močnega deževja so turnir prekinili za eno uro in počakali na boljše razmere. A tudi to ni zmotilo naših fantov, ki jih je čakala tekma z NŠ Muro 2. Na srečanju je potekal enosmerni promet, kar pove tudi dejstvo, da naš vratar sploh ni imel obrambe. Naši so tekmo dobili z 4 proti 0. Pred njimi je bila še zadnja tekma v skupinskem delu in sicer z Muro 1. Tole tekmo je večina naših igralcev in njihovih staršev opisala kot najboljšo tekmo na turnirju. Popolna prevlada naših fantov, ki so ves čas pritiskali na vrata nasprotnika. Lepa igra v napadu in odlično postavljanje v obrambi je našim prineslo zmago z 2 proti 0. Po koncu skupinskega dela je sledilo kosilo in uradna otvoritev turnirja. Sledile so predstavitve ekip in igralcev. Po končani otvoritvi se je začelo zares. V polfinalu so naši znova igrali z ekipo Mure, a tokrat z Muro U8. Naši so srečanje začeli malce ležerno in sledilo je presenetljivo vodstvo Mure. A naši fantje so se hitro pobrali in vzeli vajeti igre v svoje roke. Hitro so prišli do izenačenja in nato še do povišanja prednosti. Končni rezultat je bil 3 proti 1 za naše fante. Sledila je še zadnja tekma na turnirju in sicer finale proti Muri 1. Kljub izmučenosti so naši fantje iztisnili še zadnje atome moči in se borili do zadnjega žvižga. Borbenost se je znova izplačala, saj so znova prevladovali na igrišču in tekmo mirno pripeljali do konca. Končni rezultat je bil 2 proti 0 za naše Špartance, ki so se veselili nove zmage. Naši fantje so prikazali res odlične igre in zasluženo prišli do prvega mesta. Sedaj jih čakata še dva tedna treningov, nato pa zaslužen počitek. Sezona se za mlajše kategorije počasi zaključuje in čas je, da si fantje znova napolnijo baterije in se pripravijo na novo sezono.


Skupinski del: NK Slatina : ND Beltinci  2:0 NK Slatina : NK Rakičan  3:0 NK Slatina : NŠ Mura 2  4:0 NK Slatina : NŠ Mura 1  2:0
Polfinale: NK Slatina : NŠ Mura U8  3:1
Finale: NK Slatina : NŠ Mura 1  2:0

Oglejte si tudi