Oceni objavo

PODELITEV OBČINSKIH PRIZNANJ ZA UREJENOST KRAJEV ... Moja dežela lepa in gostoljubna 2018




Občinska komisija za ocenjevanje urejenosti krajev, naselij, okolice podjetij, ustanov, zavodov ... na območju Občine Radenci je v sklopu akcije "Moja dežela lepa in gostoljubna", ki jo je imenoval župan občine Janez Rihtarič, objavila javni poziv k oddaji kandidatur za izbor najlepše urejenega kraja, naselja, okoice ... na območju Občine Radenci za obdobje 2017 do 2018.
Predmet javnega poziva so bili kraji, naselja, okolice podjetij, ustanov, zavodov ... na območju naše občine.Komisija je ocenjevala tajnostno urejenost kraja kot celote, posameznih manjših naselij, okolice odjetij, ustanov zavodov ... Namen izbora je spodbuditi občanke in občane k skbi za urejenostkraja bivanja in k zavedanju pomena urejenosti okolja celotne lokalne skupnosti.
Predloge kandidatur so lahko oddale fizične in pravne osebe z bivališčem oziroma sedežem v občini Radenci. Prijave smo zbirali do 24. avgusta 2018. Občinska komisija je prejela 36 predlogov, od katerih sta bila dva namenjena tudi drugačnemu pogledu na ocenjevanje krajev.
Najboljših 6 kandidatov, po izboru komisije, bo nagrajenih s posebnim priznanjem Občine Radenci (2 zlati, 2 srebrni in 2 bronasti).

SVEČANA RAZGLASITEV IN PODELITEV PRIZNANJ BO POTEKALA
V SOBOTO, 29. 9. 2018, OB 14.00 URI V ZDRAVILIŠČU RADENCI,
KO BOMO OBELEŽILI SVETOVNI DAN TURIZMA IN SVETOVNI DAN SRCA.

Še priložnostno sporočilo komisije za ocenjevanje urejenosti krajev občanom:
"Prebivalci Občine Radenci, poskrbimo za trajnostno - celoletno urejenost krajev v katerih živimo, se šolamo, delamo in družimo."

Rade Bakračević, predsednik občinske komisije

Oglejte si tudi