Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
14°C
0°C
Oceni objavo

Ogled primera dobre prakse in delavnica o pridelavi žit

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije - Zavod Kranj v partnerstvu z Biotehniškim centrom Naklo, Društvom kmečkih žena Kranj in Društvom žensk z dežele občina Radovljica v okviru projekta Od pridelka do izdelka – dodana vrednost podeželju (CLLD, LAS Gorenjska košarica)  vabi na ogled primera dobre prakse (ogled kmetije in predelave žit- peka kruha, potic in peciva na tradicionalen način) in delavnico o pridelavi žit z naslovom  Kvalitetna surovina – kvaliteten izdelek.

Ogled dobre prakse in delavnica bosta v četrtek, 27.6.2019 z začetkom ob 9.00 uri, na domačiji Grete in Jožeta Zlateta (Praše 47, Mavčiče).

Zlatetovi se že vrsto let uspešno ukvarjajo s pridelavo žit in dopolnilno dejavnostjo - peko kruha, potic in drobnega peciva. Na kmetiji si bomo ogledali polje z žiti, kjer bo o tehnologiji pridelave žit in sortah žit primernih za predelavo spregovorila ga. Marija Kalan, uni.dipl.inž.kmet. iz KGZS-Zavoda Kranj. Sledil bo ogled prostorov, kjer poteka sama dejavnost peke in trženja izdelkov,  pogovorili se bomo o izvajanju dejavnosti, izmenjali izkušnje in ob zaključku poskusili dobrote, ki jih tržijo na kmetiji.

Ogled je namenjen članicam društev žena in ostalim, ki razmišljate o dopolnilni dejavnosti peke na območju LAS Gorenjska košarica.

Ogled dobre prakse in udeležba na delavnici sta brezplačni.

Zaradi omejenega števila udeležencev so obvezne prijave, ki so možne do 24.6.2019 pri: Vanji Bajd Frelih na tel. 04/5112701 ali elektronski naslov; vanja.bajd-frelih@kr.kgzs.si in Ani Beden na elektronski naslov: ana.beden@kr.kgzs.si

Vabljeni!
Vabilo je v priloženem dokumentu.
Fotografija: Gorenjski glas (spletni arhiv)

Oglejte si tudi