Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Volneni tečaj

V soboto, 16. novembra 2019 je TD Kokra – tako kot vsako jesen- organiziralo tečaj postenja. Zbrali so se v podružnični šoli Kokra, saj je mentorica Milena Jenko tokrat pripravila delavnico izdelave preprostejših izdelkov, kroglic oziroma ogrlic, zaradi česar so se je lahko udeležili tudi otroci. Ena od mlajših tečajnic je poskrbela tudi za novinarsko poročilo.
Volneni tečaj je bil res carski! Takoj ko smo prišli, me je čakalo prijetno presenečenje: tam sem zagledala mojo staro prijateljico Mojco. S prijateljico sva se usedli in gledali, kako nam gospa Milena kaže volneno čarovnijo. Ko je končala, sva šli z Mojco nabrat volne, s katerimi sva želeli delati - nabrali sva jih kar veliko.
Najprej nisva vedeli, o čem bi govorili, potem pa so kar naenkrat najini jeziki stekli. Ojoj, skoraj sem pozabila, da bi morala govoriti o polstenju. Moja mami je naredila dve kroglici, nato se je odločila, da bo raje delala okraske za novoletno jelko.  Zelo lepo so ji nastali in ko sem šla iskat še dodatne preje (kljub temu, da sem jih imela že "sto") sem videla, kako lepe izdelke imajo vsi in kako zelo izvirni so. Moja prijateljica je naredila veliko kroglic, jaz sem si zamišljala, da delam planete. Ker zjutraj nisem kaj dosti zajtrkovala, mi je še kako prav prišla malica, ki jo je gospa Milena ponudila med tečajem. 

Na koncu sva se s prijateljico Mojco popolnoma sprostili in prepustili domišljiji in začeli ustvarjati lasne manekenke iz volne, zelo sva uživali!

Tečaj mi bil res zelo všeč, komaj čakam, da ga ponovimo!
Veronika Šifrar

Oglejte si tudi