Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
9°C
5°C
Oceni objavo

Udeležba FD Preddvor na folklornem festivalu v Srbiji

Minuli vikend se je starejša odrasla skupina Folklornega društva Preddvor udeležila mednarodnega folklornega festivala v Blacah, v južnem delu Srbije. FD se je odzvalo na vabilo občine Blace, ki je pobratena z občino Preddvor.
Udeležba na festivalu je bila zelo pestra, sodelovale so domače folklorne skupine, vabljena pa je bila tudi bolgarska folklora.  Na festivalu je skupina poskrbela za širjenje dobrega glasu tako o Preddvoru kot o Sloveniji. Festival pa ni bil samo zabavne narave, ampak tudi tekmovalne, saj je komisija skrbno ocenjevala nastope vseh sodelujočih. Pri tem se je naša skupina odlično odrezala, saj smo prejeli kar tri nagrade in sicer; prvo nagrado za glasbeno uprizarjanje (godca Andreja Starman in Miha Rozman), prav tako prvo nagrado za kostumsko podobo ter tretjo nagrado za celosten izgled in nastop skupine pod mentorstvom Mateje Nosan.

Zelo smo hvaležni za vabilo in nepozabno izkušnjo, obenem pa se najlepše zahvaljujemo tudi občini Preddvor, ki nas je pri udeležbi na festivalu tudi podprla.

Oglejte si tudi