Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
5°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

12. Mednarodno srečanje folklornih skupin v Preddvoru

V okviru Petrovga sm'na so skozi središče Preddvora zakorakali folklorniki in folklornice iz različnih folklornih skupin, kateri so otvorili festivalsko dogajanje, ki se je odvijalo prvo julijsko nedeljo.

Že 12. mednarodno srečanje folklornih skupin je gostilo pestro paleto udeležencev, ki so sodelovali v povorki in sicer Makedonsko kulturno društvo Ilinden z Jesenic, KUD Stojan Novakovic Blace iz Srbije, Folklorna skupina Društva upokojencev Naklo ter gostiteljica srečanja, vodilna skupina Folklornega društva Preddvor, v povorki pa sta sodelovali tudi ljudski pevki Francka in Ani, ki sta tudi v kasnejšem delu programa s svojim petjem ljudskih, a tudi hudomušnih pesmi poskrbeli za nasmejane obraze med gosti.

Za udeležbo in sodelovanje na festivalu se iskreno zahvaljujemo vsem nastopajočim, Turistično informacijskemu centru Preddvor, Občini Preddvor, okrepčevalnici Seljak, Penzionu Zaplata, Turističnemu društvu Preddvor, povezovalcema programa Anji in Mihu ter vsem, ki ste kakorkoli prispevali k izvedbi festivala. Za fotografije se lepo zahvaljujemo Petru Bukovniku. 

Tudi obiskovalcem najlepša hvala za bogat obisk, saj nam s tem dajete potrdilo in dodaten zagon za nadaljevanje tradicije. Se vidimo naslednje leto!  


Oglejte si tudi