Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Spominski kolesarski izlet DU Preddvor

Kolesarji Društva upokojencev Preddvor smo v soboto 21. septembra 2019  imeli spominsko kolesarsko vožnjo, ki se nas jo je udeležilo 14 kolesarjev.

Najprej smo se zapeljali s kolesi do preddvorskega pokopališča, kjer smo obiskali grobove treh nekdanjih članov kolesarske sekcije, se spomnili nanje in prižgali svečke na njihove grobove. To so bili dolgoletni vodja kolesarjev DU Preddvor Marjan Gorza, ki nas je zapustil prav na dan našega izleta, 21. septembra  2017, Matija Sladič januarja 2018 in Francka Šavs avgusta 2016.

Potem smo naredili krajši kolesarski krog. Odpeljali smo se proti kraju Visoko in tam zavili proti Rapi ter pot nadaljevali po makadamu do Suhe. Čudovito jasno nebo je vabilo k skupinskemu posnetku z našim Storžičem v ozadju. Od tu smo kolesarili proti Suhi in skozi Predoslje do Kokrice, kjer smo si  v Vivi privoščili daljši postanek. Po kavici in »na zdravje« naši Danici Arnež nas je s picami pogostila Ani Gorza.  Nabrali smo si dovolj novih moči, da smo se podali nazaj proti Preddvoru.

Spominski dogodki, tudi kolesarski izleti nas prav posebej povezujejo med seboj, saj nas opominjajo na našo minljivost in učijo spoštovanja do preteklosti, iz katere nastaja prihodnost.

 Zapisala in slike: mag. Franceska Žumer

Oglejte si tudi