Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
6°C
JUTRI
21°C
8°C
Oceni objavo

Kokrjani še enkrat več poskrbeli za svojo vas

Tudi letos smo se v Kokri pridružili občinski čistilni akciji, ki je potekala v soboto 13.4. Letos se nas je zbralo precej več kot lani, odraslih udeležencev je bilo več kot 25, kar je zelo pohvalno. Kot lansko leto so se nam pridružili tudi učenci osnovne šole, ki so zopet dokazali, da so njihove spretne ročice res dobrodošla pomoč. Tudi letos smo pobrali največ odpadnih pločevink za cesto, kljub temu, da jih v neposredni bližini ceste redno pobirajo tudi vzdrževalci ceste. Ne vem kakšne vrste ljudje so to, da brez vsake slabe vesti mečejo odpadke skozi okno avtomobila? Odkrito je bilo tudi črno odlagališče na cesti pri Suhadolniku z več vrečami smeti, ki jih je nekdo odvrgel pod cesto, zbrali pa smo tudi nekaj dokaznega materiala, ki nam bo pomagal identificirati brezvestneža.
Z akcijo smo se preko Turističnega društva prijavili tudi na natečaj Moja reka si 2019, saj smo precej odpadkov potegnili tudi neposredno iz vode, čeprav z zadovoljstvom opažamo, da tu se pa stanje izboljšuje.

Po končani akciji nas sta nas Vili in Jure presenetila še s silhuetami velikonočnih zajcev, ki smo jih postavili pred cerkvijo. Ob malici smo se še malo podružili na trgu pred Cerkvijo ter skovali nekaj načrtov za naprej.

 Zapisal: Primož Bergant

Oglejte si tudi