Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

V ogledalu grajske zgodovine: Preddvor in rodbina Wurzbach

Preddvor – V petek, 7. 6. 2019, je na terasi ob gradu Hrib KD Josipine Turnograjske organiziralo predstavitev knjige z naslovom V ogledalu grajske zgodovine: Preddvor in rodbina Wurzbach, ki jo je na pobudo Mirjam Pavlič napisala ddr. Mira Delavec Touhami.

Prireditev je potekala v okviru občinskega praznika Občine Preddvor in na njej so sodelovali z uvodnimi  pozdravi župan občine, g. Rok Roblek, direktorica zavoda za turizem Preddvor, ga. Ernesta Koprivc in osrednji gostje prireditve: gospa Mirjam Pavlič, ki je bila idejna pobudnica nastanka knjige, ob njej je bil kot gost navzoč Miroslav Rant Wurzbach – edini moški potomec preddvorske linije Wurzbachov v Sloveniji ter Štefan Šipič-Cef, kot prevajalec dnevnika Haralda von Wurzbacha in Jonathan Hormuth, 13-letni učenec dopolnilnega pouka slovenskega jezika in kulture v Nemčiji, ki je prevajal povzetek v nemščino.

Svečani nagovor je imel g. Bolko von Wurzbach, nečak dr. Arturja von Wurzbacha, ki živi v Nemčiji. Skupaj s svojo sestrično Margit Triltsch von Wurzbach, ki je prav tako za to priložnost prišla iz Nemčije, sta v govoru poudarila, da se zahvaljujeta ge. ddr. Miri Delavec Touhami za skrbno pripravljeno večerno predstavitev in da se je lotila tako zahtevnega projekta ter napisala dragoceno knjigo o njihovi rodbini. Izpostavila sta tudi, da si želita, da bi grad Dvor ob ustrezni sanaciji lahko ponovno zaživel.

V glasbenem delu programa je nastopila 11-letna Laeticia Hormuth, ki je zaigrala na flavto. Dogodek je povezovala ddr. Mira Delavec Touhami.

Ob tej priložnosti vas vabimo k odkrivanju zgodovine Preddvora, saj je v knjigi V ogledalu grajske zgodovine orisana zgodovina vseh preddvorskih gradov. Lahko jo naročite na e-naslovu KD Josipine Turnograjske info@kdjt.si ali prevzamete na sedežu društva Mače 1 oz. na sedežu Zavoda za turizem Preddvor.

Vabljeni k zanimivemu poletnemu branju!

Zapisala: M.D.T.

Oglejte si tudi