Logo MojaObčina.si

Prebold

DANES
7°C
-3°C
JUTRI
10°C
5°C
166

KindyRoo sedaj tudi v Hotelu Prebold

V Hotelu Prebold vam predstavljamo vadbo za otroke KindyROO, pri kateri je program zasnovan tako, da spodbuja otrokov gibalni, govorni in učni razvoj. Vadba bo potekala 9.3.2015 ob 11:15h v mali dvorani hotela. Na ta dan bo obisk BREZPLAČNA, zato vabljeni v čim večjem številu.

Kaj je KindyROO?

KindyROO je program inovativne vadbe za dojenčke, malčke in predšolske otroke. Otroci so združeni v razvojne skupine glede na njihovo specifično stopnjo razvoja. Skupaj s starši so otroci v varnem in zabavnem okolju vključeni v posebej zasnovane programe, ki temeljijo na spodbujanju otrokovega razvoja.

 

Program za dojenčke

Učne ure imajo različna poglavja, ki so načrtovana vnaprej. Poglavje ima neko tematiko in tedensko obravnavano snov, ki se navezuje nanjo.

“Program za dojenčke je sestavljen predvsem iz vaj, ki spodbujajo razvoj občutka za ravnotežje. Pomembno je namreč, da jim v srednjem ušesu vzvalovi tekočina. S tem dobi otrok predstavo o svojem telesu – kje v prostoru se nahaja, kako se mora obrniti …
Ob pomoči staršev dojenčki krepijo tudi mišične skupine: vratne in hrbtne mišice ter mišice ramenskega obroča, ki imajo veliko vlogo pri plazenju. Če otroci teh mišic nimajo dovolj okrepljenih, potem se ne plazijo,” pojasnjuje Mojca.

Otroci na vajah odkrivajo svoje telo, spoznavajo ritem in vizualno predstavo, zelo pomembna pa je tudi vez med otrokom in staršem, ki se pri tem poglablja.

 

Potek učne ure za dojenčke

Mamice se z otroki v krogu posedejo na tla telovadnice in skupaj z vaditeljico zapojejo pozdravno pesem. Sledi Tummy time masaža, pri kateri si mamice položijo otroka na kolena in po navodilih vaditeljice masirajo male nadobudneže. “Na ta način pokažemo otrokom zemljevid njihovega telesa oz. jim približamo občutek, kje imajo noge, roke, ramena … Vsako uro izvajamo drugo vrsto masaže: kroženje, stiskanje, tapkanje … To so različni vzorci, in informacije, ki jih otroci prejmejo skozi dotik.” Čas, ki ga starši preživijo z otroki je namenjen tudi vajam za vizualno predstavo, igranju inštrumentov, igri in izvajanju vaj za moč. Preostanek časa otroci preizkušajo svoje motorične sposobnosti na posebej zasnovanih igralih oziroma opremi.
Na ta način razvijajo svoje sposobnosti, te pa predstavljajo temelje za kasnejše opismenjevanje in učenje.

 

Izobrazba učiteljev

Vaditelji KindyROO-ja so posebej usposobljeni in imajo opravljen študij nevro-psihološkega razvoja. Otroke v vzpodbudnem in izzivov polnem okolju spodbujajo, da eksperimentirajo s svojim telesom ter se učijo prostorskega in telesnega zavedanja.

 

Valjeni, da se nam pridružite!

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi