Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
5°C
Oceni objavo

Kuharska dogodivščine v Medgeneracijskem centru Prebold

Tokrat smo se zbrali v Medgeneracijskem centru Prebold in se podali na kulinarično dogodivščino, kjer smo izbrskali najboljše iz sestavin, ki so stale v naših shrambah. Naša ustvarjalna žilica nas je vodila k ustvarjanju prave kulinarične simfonije.

Prva postaja našega kulinaričnega popotovanja je bila slastna porova juha, pripravljena s svežimi zelišči, ki smo jih z ljubeznijo vzgajali na naših visokih gredah. Nato smo se podali v svet okusne ajdove kaše z zelenjavo, obogateno s sočnimi čevapčiči, ki so bili pečeni v pečici in spremljani z bučkami ter papriko. Poleg tega nas je osvežila pisana solata, ki je bila prava paša za oči in brbončice.

In kot pravo piko na i je naša kuharska mojstrica v skupini predlagala nekaj posebnega - torto iz čokoladnih palačink. Ta inovativna ideja nas je navdušila, čeprav se nihče od nas ni še nikoli lotil takšnega izziva. Z velikim veseljem in sodelovanjem smo se vse kuharske mojstrice lotile dela. Marija je s svojo spretnostjo pekla palačinke, ob njej pa je zavzeto priskočila na pomoč Ana. Anica je s svojim talentom pripravila slastno solato. Seveda je bilo potrebno veliko rezanja zelenjave, kuhanja in praženja.

V kuhinji smo se počutile kot pravi mojstri, ki tekmujejo v priljubljenem televizijskem šovu Masterchef. Vsaka jed je bila prava umetnina, vsak grižljaj pa prava eksplozija okusov. Ob ustvarjanju smo se nasmejale, izmenjale izkušnje in uživale v vsakem trenutku.

To je bilo doživetje polno ustvarjalnosti, smeha in božanskega razvajanja brbončic.

Seveda nismo pozabili na posebne trenutke? Nazdravili smo vsem, ki so praznovali  rojstni dan v mesecu marcu, s čimer smo še dodatno popestrili našo kulinarično dogodivščino.

Za vse ljubitelje kulinarike vas vabimo, da se pridružite naši kulinarični skupnosti. Ali pa se enostavno želite imeti prijetno in ustvarjalno v naši družbi? Ne glede na vašo motivacijo, ste toplo vabljeni na našo kulinarično delavnico.

Pridružite se nam ob sredah, med 9.00 in 13.00 uro, kjer bomo skupaj ustvarjali, se učili novih kuharskih trikov ter preživeli prijetne trenutke v družbi enako navdušenih kulinaričnih ustvarjalcev.

Pridite in se prepustite kulinarični čarovniji v Medgeneracijskem centru Prebold. Vaša miza že čaka!

Informacije: 031 722 201 - Mirica Reberšek, e-pošta: mcp@prebold.si, ali osebno na centru.

Oglejte si tudi