Logo MojaObčina.si

Prebold

JUTRI
35°C
16°C
TOR.
27°C
18°C

TABOR MLADIH PLANINCEV DOVJE 2022 od sobote, 30. julija, do sobote, 6. avgusta 2022

Organizator: PD Prebold
Kontaktni podatki organizatorja: Matic Pečovnik, 070 550 314.

Tabor bo postavljen nad vasico Dovje, kjer bomo obdani z našim očakom Triglavom in ostalimi našpičenimi dvatisočaki. Izletov nam ne bo zmanjkalo in bodo razdeljeni v štiri težavnostne kategorije ter tako primerni za vse starostne kategorije. Ne bomo pa na taboru samo hodili, ampak bomo prosti čas izkoristili tudi za prijetno druženje na ustvarjalnih delavnicah, kopanjem v bazenu, športnimi in ostalimi podobnimi igrami, orientacijo … Če nam bo vreme naklonjeno, o čemer ne dvomimo, bo tabor nepozaben in vreden spominov za čez mnoga leta. 

V primeru poslabšanja epidemioloških razmer bomo tabor prilagodili in prestavili na rezervno lokacijo. 

Opis bivalnih prostorov: 

V taboru bivamo v velikih vojaških šotorih, v katerih so postavljena ležišča in prostor za prtljago. Ležišče je od tal dvignjeno. Pod vojaškima šotoroma sta tudi kuhinja in jedilnica, ki je obenem tudi družabni prostor. Sanitarni blok sestavlja 8 kemičnih stranišč, umivalnica s 6 pipami hladne vode in dve tuš kabini z ogrevano vodo. Da ne bomo lačni, poskrbijo, svetovno znana planinska kuharica s pomočniki, ki nas razvajajo trikrat na dan s svojimi dobrotami in sadno malico ter osvežilnimi napitki in čajem. V pomoč pa so jim tudi dnevne dežurne ekipe, sestavljene iz otrok in vodstva.

Tabor vodi okrog 25 odraslih planink in planincev. Največ je planinskih vodnikov, ki organizirajo izlete v štirih »jakostnih« kategorijah, po starosti, ne po teži. V pomoč so jim tudi športni pedagogi, mentorice

pedagoginje, animatorke in vaditelji orientacije. 

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi