Logo MojaObčina.si

Prebold

DANES
32°C
16°C
JUTRI
34°C
13°C

Prvi dan odprtih vrat hiše StelaHaus v Sloveniji

Organizator: ECETERA, DRUŽBA ZA INTEGRIRANE TRŽNE KOMUNIKACIJE, D.O.O.
Kontaktni podatki organiztorja: Franc Fitz Murgelj.
Vstopnina: Vstop prost
Obvezna prijava na dogodek!

Proizvajalec montažnih hiš StelaHaus vabi v soboto, 15. maja, med 8.00 in 14.00 uro, v Latkovo vas pri Preboldu na ogled prve postavljene montažne hiše v Sloveniji.

 

Hiše StelaHaus se v Latkovi vasi predstavljajo prvič v Sloveniji. Podjetje se lahko pohvali s 30 letnimi izkušnjami z načrtovanjem in gradnjo montažnih hiš. Več kot 300 enodružinskih in več-družinskih hiš so že izdelali v Avstriji, Nemčiji, Luksemburgu, Švici in na Švedskem, zdaj pa svoje izkušnje in znanje prinašajo tudi k nam.

 

Hiša v Latkovi vasi meri 125 m² in predstavlja pritlično enodružinsko hišo odlično načrtovanega tlorisa. Hiša je dokončana, ogled je na voljo v več terminih. Na testu "blower door" bi glede na gradbeno fiziko gladko presegla pasivni standard, a se je investitor odločil za spremembo, ki je hišo po matematičnem modelu določila za odlično nizko-energijsko hišo. Kljub temu ga bo strošek ogrevanja hiše v celem letu stal le 20 EUR več, kot če bi imel pasivno hišo. Zakaj se je tako odločil, kaj je bila ta sprememba in druge odgovore na vaša vprašanja, vam bo investitor zaupal na dnevu odprtih vrat.

 

Število obiskovalcev na posamezni termin je omejeno. Organizator bo poskrbel za varnost obiskovalcev v skladu s priporočili stroke. Na dogodku bodo strokovnjaki podjetja StelaHaus predstavili konstrukcijske sisteme in tehnologijo gradnje skoraj nič-energijskih, pasivnih in nizkoenergijskih hiš.

 

Prijave na ogled lahko oddate na spletni strani stelahaus.si

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi