Oceni objavo

Zlata jesen v Zimzelenu Topolšica

V centru starejših Zimzelen v Topolšici je v prostorih avle in obednice z oktobrom zavelo posebno vzdušje. Ob slikah zlate jeseni likovnikov Kulturno-umetniškega društva (KUD) Polzela bo vsak dan, čeprav bo deževen, meglen, turoben, za stanovalce in obiskovalce sončen, žareč, pisan kot najlepša jesen.

Likovniki KUD Polzela že več let razstavljajo svoja dela z izbranimi temami, kot so bile poletno cvetje in čebele, zimska pravljica, podobe domačega kraja. Letos pa so z velikim veseljem sprejeli ponudbo, da naslikajo zlato jesen - jesensko vzdušje, naravo, sadove, plodove, da popestrijo razstavne prostore v spodnji etaži centra starejših.

Prizadevni člani likovne sekcije so naslikali blizu petdeset likovnih del in jih postavili na ogled 4. oktobra 2023. Ob tej priložnosti jih je s svojo navzočnostjo prijetno presenetila direktorica doma Andreja Štefan Bukovič. Ob njenih spodbudnih nasvetih in pohvalah je bila postavitev razstave prijeten dogodek, za katerega so likovni ustvarjalci iskreno hvaležni direktorici in vsem zaposlenim, ki dajejo občutek iskrene domačnosti stanovalcem in obiskovalcem. Prostori doma izžarevajo toplino, spominjajo na toploto domačega doma v preteklosti: starinski kosi pohištva, šivalnih strojev, gospodinjskih pripomočkov – vse je postavljeno na ogled kot dekoracija in istočasno kot let spomin na preteklost.

Vabljeni na ogled v Zimzelen Topolšica v naslednjih dveh mesecih, da se prepričate o naslikani zlati jeseni in poskusite odlično kavico.

Mojca Korošec

Oglejte si tudi