Oceni objavo

Končali pilotni projekt

V aprilu, maju in juniju 2023 so prostovoljci Medobčinskega društva invalidov Žalec enkrat na mesec izvajali dva posebna socialna programa.

Z namenom preprečevanja duševnih posledic invalidnosti so v sklopu prvega programa izvajali meritve krvnega tlaka, sladkorja v krvi in vrednosti holesterola. Po končanih meritvah so osebe opravile naslednjo storitev iz posebnega socialnega programa, in sicer storitev zagovorništva, kamor spadajo pogovori o pomoči, ki jo te osebe potrebujejo na pravnem, zdravstvenem ali socialnem področju, vključen pa je bil še pogovor v zvezi z gibalno sposobnostjo posameznikov in predstavljeni preventivni ukrepi v skrbi za lastno zdravje.

Župan Jože Kužnik, podžupan Igor Pungartnik in strokovna sodelavka Jasna Gregorc so bili izjemno sodelovalni ter so nam priskrbeli brezplačno uporabo prostorov medgeneracijskega centra. Z občani Občine Polzela smo stkali malodane prijateljske vezi, večino nas pa še posebej združujejo nesebična pomoč in skrb drug za drugega ter stiske, ki jih vsak doživlja po svoje. A se ne predamo.

Do oktobra, ko bomo natančno vedeli, v kakšni obliki se spet srečamo, vam želimo obilo lepih in zdravih dni.

Nataša Privošnik

Oglejte si tudi