Oceni objavo

Za polzelskimi balinarji uspešno leto

Za Balin klubom Balinc Polzela je nadvse uspešno leto. Njegovi člani so poskrbeli za precej odmevnih rezultatov. Najprej so osvojili prehodni pokal Zimske lige, ki ga branijo v letošnji sezoni, začeti prejšnji mesec. Vso konkurenco so nato premagali tudi v Štajerski ligi, kjer so prav tako osvojili prehodni pokal. Praznik Občine Polzela že tradicionalno počastijo z organizacijo domačega turnirja. 

Balin klub Balinc Polzela deluje od leta 2006. Eden izmed ustanovnih članov je bil Karli Korber, ki še edini izmed njih vedno aktivno soustvarja polzelsko balinarsko zgodbo. V klubu je trenutno aktivnih 16 članov, starih od 61 do 80 let. V prvi postavi ob Karliju Korberju tekmujejo še Stojan Lukan, Stane Golobič, Marjan Galjot, Minka Vajnclr in Srečko Fajfer. Trenirajo dvakrat na teden na domačem balinišču, ki so ga dobili vzporedno z izgradnjo športnega centra za zgradbo polzelske osnovne šole. Sčasoma so prostor opremili še z vodo in elektriko ter brunarico. Zadnja večja pridobitev je zagotovo streha nad stezami za balinanje, zaradi katere dež zanje ni nobena ovira več. Do živega jim pride zgolj mraz. Zato se v tistih najhladnejših dneh leta na treninge vozijo v ogrevane prostore v Velenje.

Tekme se vrstijo  

Njihova predanost je obrodila sadove. Potem ko so v Zimski ligi, ki je trajala od lanskega novembra do letošnjega februarja, osvojili prehodni pokal, bodo tudi letos naredili vse, da ta ostane v njihovih rokah. V njej sodeluje 12 ekip, tekme imajo enkrat na teden. V toplih mesecih je tekem še več. Aprila se namreč začne Štajerska liga in vzporedno z njo so različni turnirji. Letos je v Štajerski ligi nastopalo 15 ekip, ki so bile razdeljene v prvo in drugo ligo. Balin klub Balinc Polzela z eno ekipo nastopa v prvi in z drugo v drugi ligi. Člani polzelskega kluba so svoj pečat pustili tudi na državnem prvenstvu, osvojili so sedmo mesto. Da so med najboljšimi v Sloveniji ekipe s Primorskega, ne preseneča. Balinanje je sredozemska igra, ki se je prva širila po Sredozemlju in nato postopoma začela prodirati tudi v notranjost.

Pomembno je druženje

A vse ni zgolj tekmovanje. Zagotovo ste kdaj, ko ste šli mimo polzelskega športnega igrišča, slišali in opazili, kako veselo je tam, kjer »domujejo« polzelski balinarji. To pa zato, ker balinanje zanje ni zgolj tekmovanje, temveč tudi priložnost za druženje. Njihov prostor je vedno bolj urejen ter kar kliče po aktivnem in družabnem preživljanju prostega časa. In predvsem to tudi največ šteje.

 

Špela Ožir

Oglejte si tudi