Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
12°C
ČET.
20°C
13°C
Oceni objavo

Za ekipami Odbojkarskega kluba Sip Šempeter še ena uspešna sezona

Za nami je še ena tekmovalna sezona, ki je prinesla našim ekipam Odbojkarskega kluba Sip Šempeter veliko zmag in veselja, pa tudi nekaj porazov in manj prijetnih trenutkov. To je pač šport: enkrat zmagaš, drugič izgubiš. Čeprav dekleta in fantje še vedno skrbijo za fizično pripravljenost in da bo tako vse do priprav na naslednjo sezono, pa lahko potegnemo črto pod dosežene tekmovalne rezultate v sezoni 2022/23.

Članice so dosegle končno peto mesto in zasluženo tretje mesto v Pokalu Slovenije. Člani v 1. B-ligi pa so dosegli peto mesto. V mlajših kategorijah smo z ekipo kadetov osvojili odlično tretje mesto v državi. Z drugimi ekipami pa so se v vseh starostnih skupinah vse naše ekipe uvrstile med 12 najboljših ekip v Sloveniji. Mladinci so končali na sedmem mestu in mladinke na petem mestu. Kadetinje so osvojile končno šesto mesto. Starejši dečki deveto mesto, starejše deklice enajsto mesto ter ekipe v mali odbojki Sipa Šempeter dečki sedmo mesto in deklice peto mesto. Najmlajši v skupini mini odbojke pa so sodelovali na več prijateljskih turnirjih, ki niso šteli za naslove v državnem prvenstvu, saj se v tej starostni kategoriji še ne podelijo kolajne. Sekcija odbojka sede je postala državni prvak v letošnji sezoni. Ekipa deklet pa je postala aktualni klubski evropski prvak.

To je nedvomno kazalnik kontinuiranega kakovostnega dela v našem klubu, za kar imajo največ zaslug predvsem naši trenerji, starši in sponzorji, ki se trudijo pri delu z dekleti in fanti na treningu ter tudi zunaj dvorane, saj poleg športnega znanja v našem klubu poskušamo vsem članom Sipa Šempeter podati tudi druge vrednote, kot npr. ferplej, športni duh, vztrajnost, empatija ...

Vsekakor pa moramo še posebej pohvaliti naše članice 1A-lig, ki so v sezoni prejele naziv najboljše ekipe žalske občine. Bravo, dekleta!

Tekmovalne sezone 2022/23, v kateri smo nastopali s kar 16 ekipami v tekmovanjih pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije, je torej konec, vendar počitka ne bo veliko, saj se že zdaj pripravljamo na novo sezono, ki se bo s treningi začela 18. avgusta 2023.

 

Petra Udrih

Oglejte si tudi