Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
10°C
TOR.
22°C
15°C
Oceni objavo

Za dušo in srce z Vito Vybihal

V Občinski knjižnici Polzela je bila v četrtek, 5. oktobra 2023, predstavitev knjige Za dušo in srce. Uvodoma je zbrane pozdravila knjižničarka Renata Novak, v nadaljevanju pa sta o knjigi govorili voditeljica Savina Vybihal in avtorica svojega kulinaričnega prvenca Vita Vybihal.

Pred leti je Vito na kulinarično pot potisnila bolezen, znana kot atopijski dermatitis. Ker nobeno zdravilo ni zares pomagalo, je začela raziskovati, kako bi si lahko pomagala sama. Posvetila se je prehrani in v tem našla svojo veliko strast. Ideje za knjigo je zbirala že med študijem v tujini, na Češkem in v Belgiji. Šele proti koncu študija kulturologije v Ljubljani, iz česar je tudi diplomirala, je ugotovila, da želi iz svojega hobija ustvariti poklic. Tako je pred dvema letoma stopila na pot kreativnega podjetništva.

Pred časom ji je uspelo uresničiti svojo veliko željo. Izdala je knjigo Za dušo in srce. Gre za zbirko 52 sezonskih rastlinskih receptov in kot pove že naslov, je to hrana za telo in dušo. Vito navdušuje domača slovenska kulinarika, prav tako drugih narodov. Prednost njenih receptov je njihova preprostost in dostopnost, tako časovno kot tudi pri izbiri sestavin, ki jih lahko kupimo v vsaki trgovini.

Knjiga je pričevanje o izjemni okusnosti zdravil rastlinskih receptov za vse generacije. Želja avtorice je, da bi knjiga našla pot do ljudi, ki jo potrebujejo, ter da bi v njihovo življenje vnesla nekaj kulinaričnih novosti in veliko veselja.

Tone Tavčer

Oglejte si tudi