Oceni objavo

Z avtobusom po turističnih zanimivostih Spodnje Savinjske doline

V torek, 23. maja 2023, smo na Polzeli v parku Šenek gostili »študijsko turo«, poln avtobus domačih turističnih delavcev, ponudnikov turističnih storitev, lokalnih razvijalcev turizma, novinarjev in turističnih agencij, ki so Polzelo obiskali v sklopu ogleda šestih občin Spodnje Savinjske doline.

Namen študijske ture je bilo medsebojno spoznavanje turističnih zanimivosti in lokalne kulinarične ponudbe. Spodnja Savinjska dolina namreč vse bolj postaja ena sama turistična destinacija in prav je, da lokalni turistični delavci poznajo tudi ponudbo sosednjih občin ter jo znajo ponuditi gostom.

V sončnem vremenu so se obiskovalci sprehodili skozi park Šenek in ob tem izvedeli nekaj o zgodovini parka ter njegovi obnovi v zadnjem obdobju, o dogodkih, ki tu že potekajo, ter o možnostih, ki jih park ponuja. Pred paviljonom je na dveh stojnicah sledila okusna pogostitev, ki jo je pripravilo Turistično društvo Občine Polzela v sodelovanju z Gobarsko-mikološkim društvom Polzela.

Na pogled prijetna in okusna je bila tudi predstavitev zgodbe turistične kmetije Košec. Gostom so na simpatičen način ponudili prehranske izdelke iz njihovih lešnikov ter lično pripravljene mesnine. Na kmetiji Košec imajo tudi zelo lep prostor, namenjen različnim praznovanjem ob njihovi kulinarični ponudbi, in prijetno urejeno trgovinico z domačimi prehranskimi izdelki. Obiskovalcem smo ponudili tudi jabolčne sokove še enega domačega ponudnika, kmetije Grčin.

V projektu LAS Spodnje Savinjske doline sodelujejo občine Žalec, Braslovče, Prebold, Polzela, Tabor in Vransko ter Razvojna agencija Savinja. V preteklih mesecih je bilo izvedenih več projektnih delavnic na vseh lokacijah destinacije. V nastajanju je blagovna znamka in skupna ponudba nastanitev, kulinarike in znamenitosti. V načrtu je izobraževanje lokalnih turističnih vodnikov, ki bi znali voditi goste po vseh šestih občinah. Ponudniki so se na delavnicah spoznavali, dogodke pa so obogatili strokovnjaki s primeri dobrih praks povezovanja drugje.

Zakaj smo se tokrat odločili predstaviti park Šenek? Ker ga v prenovljeni podobi ljudje iz sosednjih občin še ne poznajo, precej dobro pa že poznajo grad Komenda in Goro Oljko. Park Šenek lahko s prijetnim sprehodom obogati vsak turistični program v okviru Spodnje Savinjske doline, obenem pa na lep način promovira Občino Polzela.

Damjan Jevšnik

 

Oglejte si tudi