Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
10°C
TOR.
22°C
15°C
Oceni objavo

Ustvarjalna tema Mini palete tokrat živali na kmetiji

Likovna sekcija Kulturno-umetniškega društva (KUD) Polzela je petič zapovrstjo organizirala Mini paleto. Likovno tekmovanje je namenjeno kreativnemu in likovnemu spodbujanju osnovnošolskih otrok. Tudi letos je idejna vodja projekta in predsednica KUD Polzela Klavdija Sitar s pomočjo članic polzelske likovne sekcije projekt uspešno izpeljala.

Klavdija Sitar je ob odprtju razstave mladih ustvarjalcev dejala, da jo neizmerno veseli, da mladim umetnikom pomagajo odstirati svet likovnega ustvarjanja. Ob tem se je zahvalila ne le mladim ustvarjalcem, ki so pri projektu sodelovali, temveč vsem, ki jih pri tem spodbujajo in vodijo, tako staršem, babicam in dedkom kot likovnim mentorjem v osnovnih šolah in na likovnih delavnicah.

Mini paleta je projekt, ki se je v petih letih razvil v izjemno lep dogodek, na katerega se otroci iz več krajev Slovenije z veseljem prijavljajo. Udeležba je bila tudi letos odlična, saj se je Mini palete udeležilo 27 otrok iz vse Slovenije, ki so skupaj na ogled postavili 31 likovnih del. Letos je bila ustvarjalna tema Živali na kmetiji.

Med vsemi prejetimi likovnimi deli je tri nagrajena letos izbral akademski slikar Tomaž Milač. Ob tem je povedal, da je izjemno težko izbrati nagrajence, ker ima vsako likovno delo svojo likovno vrednost in interpretacijo.

Priznanja in palete jim je podelila Klavdija Sitar, ki se je v svojem nagovoru vsem sodelujočim zahvalila za sodelovanje in pri tem povedala, da kultura kali in ustvarja narod ter tako gradi narodno identiteto in elito naroda. Tako nanjo ne smemo pozabiti ter se do nje mačehovsko obnašati, temveč jo moramo spodbujati in razvijati.

Zlato mini paleto 2023 je prejela Alja Podkubovšek iz Loč, srebrno Eva Prkič iz Žalca in bronasto Manja Dobravc iz Roj pri Šempetru. Vsak sodelujoči likovni ustvarjalec je za svojo udeležbo prejel Priznanje KUD Polzela, darilno vrečko, polno zanimivih darilc, in slikarsko platno za nadaljnje ustvarjanje.

Glasbeno so odprtje razstave oplemenitili člani Kulturno-glasbenega društva Cecilija Polzela, zbrani na dogodku pa so lahko prisluhnili tudi avtorski pesmi izpod rok mlade pesnice Ane Kumperger. Razstava bo na ogled do petka, 30. oktobra 2023, na gradu Komenda. 

Tone Tavčer

Oglejte si tudi