Oceni objavo

Uspešna mlada jahalka

Da jabolko ne pade daleč od drevesa, dokazujeta Tija in Žiga Vašl, hči in oče, ki se oba navdušujeta za jezdenje. Tija je 11-letna jahalka, Žiga njen trener. Še posebno je ponosen, da je že v nekaj več kot treh letih dosegla odmevnejše rezultate kot sam v osemletni jahalni karieri.

Prvi julijski konec tedna je bilo v Lipici državno prvenstvo v preskakovanju ovir, na katerem je tekmovala tudi mlada Polzelanka. Osvojila je dve tretji mesti. Prvo v posamičnem preskakovanju ovir in drugo v ekipnem. Tija ima svoja konja v Konjeniškem centru Ušen v Zgornjih Grušovljah. Tja zahaja kar šestkrat na teden, tolikokrat namreč trenira. Vse to se ji več kot obrestuje, saj zadnje državno prvenstvo ni edino odmevno tekmovanje, s katerega je prinesla odličja.

V svoji triletni karieri se je udeležila že več mednarodnih tekmovanj v Avstriji, Italiji in Hrvaški. Dosegla je 11 zmag, tri druga mesta in sedem tretjih mest. Še posebno je ponosna na svojo prvo zmago, ki jo je v Zagrebu dosegla že takoj v prvem letu tekmovanja. V letu, ki prihaja, bo vse svoje moči osredotočila na priprave za evropsko prvenstvo v preskakovanju ovir, ki se ga bo udeležila v sezoni 2024/25.

Špela Ožir

Oglejte si tudi