Oceni objavo

Upokojenke in upokojenci Občine Polzela se izobražujemo


Upokojenke in upokojenci naše občine smo se odločili, da si pridobimo nekaj dodatnega znanja s področja pametnih telefonov. Poiskali smo ustreznega predavatelja in se dogovorili, da bomo izpeljali 20-urni tečaj tako na Polzeli kot v Andražu nad Polzelo. Na Polzeli imamo eno skupino slušateljev, v Andražu nad Polzelo pa dve.

Začeli smo spoznavati osnovne funkcije telefonskega aparata, nadaljevali z zahtevnejšimi funkcijami in se naučili, kako pravilno uporabljati telefon kot fotografski aparat. Trenutno se učimo, kako prenašati fotografije s telefona na računalnik oziroma USB-ključek. Spoznali smo že veliko funkcij, ki nam jih ponuja ta elektronska naprava, brez katere si skoraj ne znamo več predstavljati naprednega življenja. Izobraževanje je za udeležence plačljivo. Del sredstev smo pridobili s prijavo na občinski razpis, del stroškov pa pokrivamo slušatelji sami.

Med tem časom smo se prijavili na Pokrajinsko zvezo društev upokojencev Celje, kjer so nam v povezavi z Andragoškim zavodom Ljudske univerze Velenje omogočili štiriurno brezplačno izobraževanje v sklopu projekta Mobilni heroji - neformalna usposabljanja s področja digitalnih kompetenc za starejše od 55 let.

Glede na odziv in zanimanje za tovrstno izobraževanje želimo, da nam uspe v prihodnje še pripraviti podobna usposabljanja.

Igor Pungartnik       

Oglejte si tudi