Oceni objavo

Upanje za vse

V ponedeljek, 5. marca 2024, je bil v Domu II. slovenskega tabora Žalec 27. dobrodelni koncert "Z roko v roki", ki ga vsa leta organizira Župnijska Karitas Petrovče, letos pa se je pri organizaciji pridružila tudi novoustanovljena Župnijska Karitas Žalec.

Obiskovalci so do zadnjega kotička napolnili dvorano in skupaj z donatorji zbrali skoraj 10.000 evrov, ki bodo dragocena pomoč družinam v stiski v Spodnji Savinjski dolini in tistim, ki so jih 4. avgusta 2023 hudo prizadele poplave.

Tudi vsi nastopajoči so se odrekli honorarju in tako pomagali po svojih močeh. Na odru so se zvrstili: Skupina ZOE, Andreja Zakonjšek Krt, Primož in Vid Krt, 5+Bend, Kvintet Dori,  Slovenski pjebi, Klapa Skala, skupina Dominik, Aleks Volasko, Matej Lebič,  Duo Florei, ki ga sestavljata Katja Florjančič in Emir Ibrakić, ter MePZ  A Cappella.

Zbrane sta nagovorila Srečko Hren, dekan Dekanije Žalec - Braslovče, in  Ivan Arzenšek, predsednik Župnijske Karitas Petrovče. Častni gost je bil duhovnik Martin Golob, ki je v pogovoru z Jolando Železnik, ki je koncert povezovala, dodobra nasmejal občinstvo, ko je pripovedoval o knjigi "Na spletni prižnici: misli in spodbude Martina Goloba", ki sta jo ustvarila z Lojzetom Grčmanom.

Objem dobrote, ki ga je bilo čutiti na koncertu, znova in znova prižiga žarek upanja in sence spreminja v sonce. Pomembno je upati. Upanje namreč potrebujemo, da gremo naprej in gledamo v prihodnost. Živeti brez upanja pomeni prenehati živeti. Če verjamemo, da bo jutri bolje, lahko prenašamo današnje težave.

Hvala vsem, ki sporočate, da si ne delimo le svojega življenjskega prostora, ampak tudi čut za sočloveka.

Jolanda Železnik

Oglejte si tudi