Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
26°C
10°C
Oceni objavo

Ukrep prekuhavanja pitne vode v naselju Podvin pri Polzeli PREKLICAN!

Uporabnike pitne vode v naselju Podvin pri Polzeli obveščamo, da je voda zdravstveno ustrezna, zato je ni potrebno več prekuhavati.


KAJ STORIMO, KO PREKUHAVANJE NI VEČ POTREBNO?

• Preden ponovno uporabimo vodovodno vodo, odpremo pipe s hladno vodo in pitnike, da voda teče za eno do dve minuti oziroma do ustalitve temperature. Na vseh pipah očistiti mrežice ali druge nastavke. 

• Pri napravah, ki uporabljajo vodo (npr. pomivalni stroj, pralni stroj) in jih med ukrepom prekuhavanja nismo uporabljali, so naši nadaljnji postopki odvisni od tega, kakšna je bila voda med izdanim ukrepom. V primeru, da je bila voda kalna, izpiramo dovodno pipo za stroj tako, kot ostale pipe. V primeru, da je bila voda bistra, pa svetujemo, da opravimo prvo pranje s praznim strojem na najvišji možni temperaturi.

• Izpraznimo in izperemo ledomat v hladilniku.

• Izpraznimo in ponovno napolnimo grelnike (bojlerje) za toplo vodo, nastavljene na temperature, ki ne dosegajo priporočene temperature 60 0C. Zaženemo mehčalec vode skozi cikel regeneracije.

• Zamenjamo morebitne filtre za vodo na hišnem vodovodnem omrežju (npr. filtri za vodo pod umivalnikom, aktivno oglje, filtri za usedline itd.).

JKP Žalec, d.o.o.

Oglejte si tudi