Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Tradicionalna prvomajska budnica Pihalnega orkestra Cecilija Polzela

Letošnjo tradicionalno prvomajsko budnico smo lahko končno spet izvedli v živo. Izbrali smo si kar 15 postojank in v zgodnjih urah prebujali tamkajšnje prebivalce.
Ob zgodnji 5. uri smo se s Pihalnim orkestrom Cecilija, ki spada pod Cecilijo, Kulturno-glasbeno društvo Polzela, zbrali pred našimi prostori na Polzeli, nato pa smo že ob 5.30 prebudili Ločico ob Savinji, kjer smo uradno začeli našo budnico. Odpravili smo se čez Gmajno, Breg pri Polzeli, Orovo vas, se na več točkah ustavili na Polzeli, nadaljevali v Založah, Andražu nad Polzelo, Dobriču in Podvinu. Nastopili smo tudi na tradicionalnem srečanju ob 1. maju na Šmiglovi zidanici in končali na Prekopi.

Izjemno veseli smo za topel in prijeten odziv, ki smo ga prejeli. Zahvaljujemo se vsem, ki ste nas pričakali na načrtovanih postojankah in nam pripravili bogate pogostitve, ob katerih smo se lahko z vami nasmejali in prijetno pokramljali. Z nekaterimi pa smo si na cesti pomahali iz gasilskega kombija, iz katerega smo predvajali naše vnaprej posnete avtorske koračnice našega dirigenta in predsednika Cecilije, KGD Polzela, Gašperja Smisla.

Kot smo vam že obljubili, se ponovno vidimo naslednje leto in upamo, da vas zbudimo še več.


Živa Avžner


Oglejte si tudi