Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Pihalni orkester Cecilija v sodelovanju z Mažoretno skupino Liboje

Pihalni orkester Cecilija, KGD Polzela, je pred odmevno prvomajsko budnico mnoge razveselil z novim in prav posebnim glasbenim projektom.

Predsednik Cecilije, KGD Polzela, in tudi dirigent Pihalnega orkestra Cecilija Gašper Smisl je napisal avtorsko skladbo Prvomajski nageljni. Orkester jo je posnel in jo premierno predstavil na svojem Youtube kanalu, pri tem pa so sodelovala talentirana dekleta iz Mažoretne skupine Liboje.

Prvomajski nageljni so bili ustvarjeni za prvomajsko budnico, ko smo vas prebujali že v zgodnjih jutranjih urah.

Mažoretna skupina Liboje je že stalnica na različnih kulturnih in športnih prireditvah vse od leta 2013, ko je skupino ustanovila njena mentorica Alenka Polšak. Dekleta ne delujejo le v lokalnem okolju, saj se udeležujejo tudi tekmovanj v tujini, bila pa so že udeleženke več evropskih prvenstev. S svojim delovanjem vplivajo na športno in kulturno področje, krepijo medkulturnost, vrednote, vplivajo tudi na turizem, saj s svojim udejstvovanjem popestrijo različne prireditve, predvsem pa večajo prepoznavnost kraja, krajevne skupnosti, občine in seveda tudi države Slovenije. Libojske mažoretke imajo že zelo pestro zbirko naslovov, pokalov in kolajn z različnih državnih in mednarodnih tekmovanj.

Skladba in videospot, ki je posnet na domačem gradu Komenda, sta dostopna na Youtube kanalu Glasbena šola Cecilija Polzela.


Živa Avžner

Oglejte si tudi